![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poszukuje funkcji która szuka wielu stringów i wrzuca je do tablicy, a nie tak jak ereg (znajduje tylko pierwszy).
-------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli chodzi o znalezienie np. wszystkich stringów pasujących do jakiegoś wzorca w długim stringu to preg_match_all polecam
![]() -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz mam z nią problem:
Kod Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in C:\apache\httpdoc\forum\tpl.class.php on line 58 O co chodzi ? ![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
W twoim przykładzie brakuje "ograniczników", jak je nazwał autor tego artykułu artykułu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Po co kombinować z jakimś strasznie rozbudowanym wyraźeniem, nie lepiej tak:
Kod preg_match_all ('#href="([^"]+)"#', ...)
|
|
|
![]()
|
|
W sumie fakt ja tam jednak wolę skomplikowanie bo wtedy mogę szybko zmodyfikować jakich url'i nie chcę np. takich z querystring tylko czyste domeny tak jak w tym przypadku . żeby wyciągnąć wszystkie trzeba jeszcze dodać kilka znaków w nawiasie kwadratowym. Ale jak kto woli , rzeczywiście tym prościej czasem lepiej.
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
Swego czasu pisałem funkcje do wyciągania linków z danej strony, trochę ją skróciłem bo nie widzę sensu wklejania tu całej.
Użycie:
|
|
|
![]()
|
|
jak zrobić preg matchem żeby zwracał array tylko z wartościami "trafionymi" we wzorcu bo jeżeli zwraca tak jak w moim przykładzie to zwraca też tablicę z href=" cośtam i drugą z samymi linkami (w sumie to dwuwymiarową) ale jak ja muszę np. 100 linków zamienić na swoje i zrobć inne rzeczy z treścią i wyświetlić w rozsądnym czasie w przeglądarce to jednak te kilka setnych sekundy się liczy dlatego chciałbym samą tablicę z trafionymi. Napewno się da ale ja nie pamiętam jak to się robiło . Wiem że czasem zadaje głupie pytania ale to też z faktu że takie lubie zadawać
![]() Ten post edytował lopez86 14.04.2007, 19:18:20 -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 05:56 |