![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam skrypt newsów i newsy dodaje się na stronie głównej, nie przez PA. Niestety, dodawać newsy może każdy. Ja chcę zrobić, by tylko osoba znająca hasło mogła to robić. Dlatego próbowałem zrobić skrypt, który zabezpieczałby hasłem stronę. Niestety marnie mi to idzie.
Wykombinowałem cuś takiego, jednak jest źle, bo gdyby było ok, to by działało ![]() Co mam nie tak? Ten post edytował Yazzie 13.04.2007, 15:56:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 1 Dołączył: 26.07.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w warunku IF stosuje sie podwojny znak wrownosci == pojedynczy oznacza przypisanie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2007 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację, jednak nadal nie działa, ciągle wyświetla mi stronę pod adresem:
http://localhost/index.php?Has%B3o=xxx |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj $_POST['hasło']
Jeśli nie odpowiada ci to do góry spróbuj tego
Ten post edytował wert1 14.04.2007, 06:44:48 -------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
"Necessitas ultimum et maximum telum est." "Ventem seminabunt et turbinem metent." "Gallia est omnis divisa in partes tres..." |
|
|
![]()
|
|
Pierwsze nie zadziałało, a drugie:
Kod Fatal error: Cannot redeclare checkpass() (previously declared in C:\usr\www\haslo.php:5) in C:\usr\www\haslo.php on line 12
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 1 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz Fatal Error, ponieważ zadeklarowałeś(czyli stworzyłeś) funkcję drugi raz. Musisz mieć jakiś błąd. Wygląda na to, że dwa razy próbujesz stworzyć tę samą funkcję, a druga deklaracja w linii 12.
Ten post edytował senty 13.04.2007, 22:05:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Masz Fatal Error, ponieważ zadeklarowałeś(czyli stworzyłeś) funkcję drugi raz. require_once(), include_once() ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry mój błąd spróbuj zrobić tak:
1.Tworzysz plik form.php:
2.Tworzysz plik index.php
-------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
"Necessitas ultimum et maximum telum est." "Ventem seminabunt et turbinem metent." "Gallia est omnis divisa in partes tres..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry mój błąd spróbuj zrobić tak: 1.Tworzysz plik form.php:
nie to zebym sie czepial ale jak na moj gust to przy tym co napisal kolega to bedzie jeden wilki blad bo jak juz to ma byc plik .php to wszystko trzeba wrzucic w echo a wogole lepiej zrobic z tego plik .html. taka drobna uwaga -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
wert1, już jest ok, ale jest 1 problem, wchodzi na każde hasło
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:03 |