![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Dzisiaj natknalem sie na dziwny problem... Budowałem sobie jakis tam systemik oparty o smarty i Adodb. W nim byla klasa obslugujaca newsy i tutaj jest sedno gdy probuje wywolac jedna z metod w wewnatrz tej klasy a dokladnie[php:1:b54dc45442]<?php function newsw() { global $adodb; $wynik1 = $adodb->Execute('select * from news where idnews='.$_GET['news'].''); $this->naglowek = $wynik1->fields['naglowek']; $this->tresc= $wynik1->fields['tresc']; } $this->newsw(); ?>[/php:1:b54dc45442] Wyrzuca taki o to bład... Kod Parse error: parse error, expecting `T_OLD_FUNCTION' or `T_FUNCTION' or `T_VAR' or `'}'' in c:usrapachehttpdhtmltigroupcmsmodulynews.php on line 28 dodam że owa linia 28 to tutaj 12.
ale gdy ową metode wywoluje z zewnatrz (t.zn z poza klasy $news->newsw() ![]() Dodam że mam wersje php 4.3.2. UPDATEhmm troszeczke gorzej to wyglada ... ta metode laduje mi jednak tylko w pliku glowny do ktorego jest includowany plik z klasami. Pozdrawiam PatS. -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:07 |