![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy jest mozliwosc pobrania adresu strony, na ktora skrypt przekierowuje za pomoca header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ?
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
LOL
Jakąś nieścisłość tu widzę. Chcesz znać adres strony na którą nastąpiło przekierowanie zanim to nastąpiło? (brzmi głupio, ale chyba to chcesz zrobić) Czy chcesz znać adres strony na którą przekierowało, po przekierowaniu ale nadal w skrypcie, który przekierował? Napisz jaśniej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też ją widzę. Klient mi mówi, że to możliwe, więc ja się zastanawiam
![]() Skrypt na serwerze nr 1 przekierowuje mi na stronę na serwerze nr 2. Chcę znać adres strony na serwerze nr 2. -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt na serwerze nr 1 przekierowuje mi na stronę na serwerze nr 2. Chcę znać adres strony na serwerze nr 2. No ale w którym momencie chesz mieć tą wiedzę?Możliwe jest tak:
Powiedz klientowi że dlatego jest klientem. Bo się nie zna. Ty się znasz i mu powiedz, że się nie da. Krótka piłka. |
|
|
![]()
|
|
Dobra to inaczej. Są 3 serwery X, Y, Z.
X - strona - nie moja - na której jest przekierowanie w header Y - strona - nie moja - do której kieruje przekierowanie header z strony X Z - strona - moja - z poziomu której chce sprawdzic do jakiej strony przekierowuje strona X ![]() Ale jak mówisz, to jest niewykonalne ![]() -------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
|
|
![]()
|
|
Dobra to inaczej. (...) Ok, tu można by jeszcze coś pokombinować.Wchodzisz na stronę X za pomocą sesji cURL, tam Cię przeniesie a Ty potem sprawdzasz gdzie jesteś. W ten sposób może sie udać o ile jest możliwość sprawdzenia tego dzięki cURL. Musisz pokombinować bo nie robiłem czegoś takiego nigdy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 14:02 |