![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
//sorry, że nie napisałem w temacie o jaki język mi chodzi. Zwyczajnie mi się zapomniało. Naturalnie chodzi o PHP.
-- poprawiłem ~siemakuba Cześć. Już dłuższy czas meczę się z napisaniem funkcji, która realizowałaby mi takie zadanie: 1. Pobranie tekstu w postaci: Kod <znacznik:v6v4v>tresc</znacznik:v6v4v> <ikonka:hgf654>Inna:tresc</ikonka:hgf654> 2> Zwrócenie łańcucha w postaci: Kod <znacznik>tresc</znacznik> <ikonka>Inna:tresc</ikonka> Czyli generalnie chodzi mi o usunięcie wszystkiego co jest po dwukropku (włącznie z nim) do końca w znaczniku. A po dwukropku może być dowolny ciąg znaków dowolnej długości. I to jest dla mnie głównym problemem. I chodzi tylko o dwukropek będący w znaczniku. Zawsze coś mi się chrzaniło, albo było dobrze usunęło mi te krzaki, ale usuwało mi też cała resztę tekstu itp. ![]() Pomożecie? Z góry dzięki. Ten post edytował siemakuba 12.04.2007, 17:08:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie. Będę musiał poczytać więcej o preg_replace, bo nie sadziłem, że da rade tak łatwo to zrobić. Dzięki jeszcze raz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 17:27 |