![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem i nie wiem jak go rozwiazac.
Moze powinienem pisac na forum o javascript, ale w tym przypadku pewnie wiaze sie jedno z drugim. Jak to zrobic, kiedy uzytkownik ma rozdzielczosc pozioma wieksza niz 800 pikseli to wykonuje sie include "plik.php"; a jesli nie to nie... z gory dzieki. adam ------------------------- dodałem [tag] do tematu bo dostałeś już odpowiedzi i nie będę zamykał. pamiętaj na przyszłość o zasadach panujących na forum Przedszkole ~Cienki1980 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym wypadku za pomocą java script musisz ustalić rozdzielczość ekranu i przesłać w jakiś sposób te dane do jakiegoś pliku php na serwerze, który w zależności od otrzymanych danych załaduje odpowiedni plik za pomocą funkcji include() .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jest coś takiego.
![]() Ale co by nie było, to źle chcesz rozwiązać problem. Domyślam się, że chodzi o wygląd strony, i dla każdej przeglądarki chcesz odpowiedni plik inkludować. jeśli tak, to lepiej popracuj nad CSS'em i HTML'em, a PHP niech się zajmuje tym do czego został stworzony - czyli generowaniem danych dla strony. Ten post edytował lopik 12.04.2007, 10:54:36 -------------------- w3c & c++
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lopik - wykrycie systemu operacyjnego nic nie da - pozatym żadna przeglądarka nie przesyła jako user-agent rozdzielczości z jakiej korzysta system - także ten link się koledze nie przyda
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CSS jak najbardziej tylko problemem może być grafika.
Najlepiej zrobić układ z wyśrodkowanym głównym div'em o szerokości 770px. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:09 |