![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktos moglby mi wytlumaczyc po co sa perspektywy zmaterializowane i podac przyklad?
Dziekuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 2 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosowanie znajdują głównie do przenoszenia danych z baz danych do hurtowni danych. Przy ich pomocy tworzony jest fizyczny zestaw danych (z części bądź całych tabel, wyliczeń i innych), co przy dużej ilości danych znajdujących się w hurtowni danych daje znaczne przyspieszenie przy "wyciąganiu" danych.
Po przykłady odsyłam do --> Materialized view example |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
create materialized view mv_struktura_sprzedazy
build immediate refresh on commit enable query rewrite as select ss.nazwisko, SUM(s.ilosc) as Suma from struktura_sprzedazy ss,Sprzedaz s where ss.id_sprz=s.id_sprz group by ss.nazwisko jesli mam taka perspektywe zmaterializowana czy jej uzycie bedzie wygladalo tak >>> select ss.nazwisko,SUM(s.ilosc) as Suma from struktura_sprzedazy ss,Sprzedaz s where s.id_sprz=ss.id_sprz group by ss.nazwisko |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 2 Dołączył: 20.02.2007 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:46 |