![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że to lamerskie pytanie, ale pogubiłem się.
Może mi ktoś tak łopatologicznie wyjaśnić jaka jest różnica w stosowaniu (w kodzie php) znacznika złamania wiersza w postaci "\n" i "<br />? Z góry dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<br> to znacznik html'owy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak wyżej:
<br> powoduje przejście do nowej lini które zrozumie user-agent (przeglądarka) a \n jest tym co ty widzisz przeglądając źródło dokumentu w np notatniku (czyli przejscie do nowej lini) przykład 1: kod:
tak zobaczy to przeglądarka Kod test test2 a tak będzie wyglądało źródło strony Kod test test2 przykład 2:
tak wygląda to w przeglądarce Kod test test2 a tak wygląda źródło strony Kod test <br /><br /><br /> test2 mam nadzieje ze pomogło Ten post edytował devnul 11.04.2007, 14:26:01 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, pomogło.
Już rozumiem o co chodzi ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:27 |