![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie dawno pisałem na forum o błędzie pakietu smarty. Postanowiłem zrobić swój własny system szablonów. Chcę wyeliminować problem który pojawiał się w smaratach ( przynajmniej na etapie produkcyjnym ) i wykasować z szablonu wzorów których nie ma w tablicy z przypisanymi danymi. O co chodzi ? O to że chcę wywalić wybrane tagi {$wybrany_tag} mam nazwy tych tagów w tablicy i chcę za pomocą preg_replace() usunąć je z szablonu wczytanego do zmiennej. Powyższym zapytaniem pobieram wszystkie tagi szablonowe do zmiennej $array, potem za pomocą isset() sprawdzam czy w tablicy istnieje rekord o danym indeksie Jeśli nie istnieje wrzucam nazwy tagów do tablicy $expel_arr, Teraz chcę za pomocą wpisów w expel_arr usunąć z szablonu tagi które nie mają przypisanej zmiennej i próba ich zamiany zakończyła by się błędem. Niestety w wyrażeniach regularnych jest bardzoo cienki. Prosiłbym o ułożenie odpowiedniego $patternu który usuwałby z szablonu odpowiednie tagi, bo poniższy niestety mi nie działa.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
preg_replace("/\{(".join('|',$expel_arr)."\}/", '', $this->tmpl);
Exception 2: E_WARNING File: D:\WWW\includes\class\class_template.php Line: 41 Error: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: missing ) at offset 18 Coś nie tak :| Ten post edytował orglee 11.04.2007, 12:22:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jak wywalany tak jest wewnątrz {* *} ?
-------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że $expel_arr to tablica tagów do usunięcia -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:19 |