![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda to tak (pozwoliłem sobie użyć tagu CODE):
Kod DIV ---------------------------- | ------------------------ | | | | | | | | | | | Obrazek | | | | | | | | | | | ------------------------ | | Podpis | ---------------------------- Zrobiłem sobie kodzik, który wdzięcznie, aby ułatwić komunikację z wami, nazwałem "kodzik". Co on robi? Powoduje wyświetlenie obrazka w postaci zaprezentowanej powyżej. Wszystko fajnie, ale pojawia się problem z położeniem tego okienka. Do wybierania położenia chciałbym stworzyć tagi [ left ], [ right ], [ centre ] (! Ha! Po brytyjsku ![]() Okay, kodzik świetnie sprawuje się z [ left ] i [ right ], ale z [ centre ] - nie, bo w <div style="margin: 0 auto;"> muszę podać szerokość, a to będzie bbcode, więc automatyczność jest konieczna. Mógłbym użyć PHP do sprawdzania szerokości obrazka, a następnie wstawianie jej do width DIV-a wyśrodkowującego, ale nie chcę, bo sprawdzanie istnienia obrazka z serwera zewnętrznego spowalnia ładowanie strony. Wszystko utrudnia to, że chcę zrobić to w postaci bbcode, więc nie będę miał dostępu do style DIV-a, żeby móc zmienić jego szerokość, a na dodatek tego nie chcę. Kod [ img = adres ]podpis[ / img ] Krótko mówiąc, chodzi mi o rozwiązanie problemu z [ centre ], które w rzeczywistości nie wyśrodkowuje kodziku. (Post może być chaotyczny, bo napisałem go trochę wcześnie, i jeden problem już rozwiązałem, więc ten post był sklejanką poprzedniego, nieopublikowanego.) Jakieś pomysły? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. ----------------------------- Nie wierzę, że nikt nie wie. Panie, panowie, pobudka! ^^ Ten post edytował igors 10.04.2007, 17:14:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 08:08 |