![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Prawnicy, notariusze itp. mają ograniczenia prawne co do reklamowania się... tzn. nie mogą się reklamować. Czy strona www jest w tym przypadku reklamą? Na pewnej stronie znalazłem taki tekst: Cytat Moja firma nie może się reklamować ze względu na ograniczenia prawne, czy mogę wówczas zamieścić wpis w katalogu ? Należy pamiętać o tym, ze wpis do informacyjnej bazy danych nie jest reklamą. Zatem wszystkie instytucje o ograniczonych możliwościach reklamowania tj. prawnicy, notariusze itp. także moga zamieścić swoją informację na naszej stronie. Nazwa instytucji, numery telefonów, dane kontaktowe, zdjęcia oraz mapka lokalizacyjna to elementy prezentacji, które nie naruszają ustawy o zakazie reklamy dla takich instytucji. Oczywiście inne nasze usługi takie jak: bannery reklamowe na stronie głównej, pozycjonowanie w katalogu firm, bannery tekstowe w katalgu firm itp. są reklamą w związku z tym nie mogą byc użyte przez te instytucje Jak wpis do katalogu nie jest reklamą do dlaczego strona www ma być? Może ktoś jest obeznany w temacie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona www raczej nie jest reklamą. Widziałem już kilku notariuszy i kancelarii prawnych z własnymi stronami. Jak dla mnie strona to prezentowanie swojej oferty - inna sprawa to tekst jaki znajdzie się na takiej stronie - chyba w takiej branży należy ograniczyć się do suchych faktów czyli - kontakt, godziny otwarcia, świadczone usługi itp.
Ale mimo wszystko radziłbym skonsultować się np. na właściwej grupie dyskusyjnej, bo tutaj raczej trudno znaleźć prawników. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 13:36 |