![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem newbie i mam problem. Jak pobiera się dane z forumlarza, bo tego do końca nie rozumiem. Piszę:
A chcę żeby mi policzyło X+12 jak się wpisze... ;// |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zmienne z forma znajduja sie w superglobalnej tablicy $_POST
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko ładnie i cacy, tylko dlaczego jak wpiszę w polu na X jakąś liczbę, to nie dodaje mi do niej 12? :/
Ok, nieważne poradziłem sobie, tyle że jak podaje link bezp. do pliku, czyli: C:\Documents and Settings\Tomasz\Menu Start\jakstamplik.txt to pokazuje mi sie: Warning: fopen(island-spawn.xml) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Program Files\WebServ\httpd\spawn\code.php on line 23 Ten post edytował Tilosag 10.04.2007, 12:31:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Ok, nieważne poradziłem sobie, tyle że jak podaje link bezp. do pliku, czyli: C:\Documents and Settings\Tomasz\Menu Start\jakstamplik.txt to pokazuje mi sie: Warning: fopen(island-spawn.xml) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Program Files\WebServ\httpd\spawn\code.php on line 23 Ale oco chodzi? gdzie podajesz ten plik? Pokaz kod. A tak na marginesie: server nie ma dostepu do plików u klienta ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Czyli jak to muszę zrobić? Klient musi uploadować pliki na serwer. Stamtąd będzie czytał? |
|
|
![]()
|
|
Polecam dokładną lekture tego:
http://pl.php.net/manual/pl/features.file-upload.php jesli chcesz dzialac na jakims klienckim pliku, to klient musi ci go najpierw uploadnac na serwer. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nom przestudiowałem i:
Gdzie on zapisał ten plik? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Nom przestudiowałem i: Nie klam w zywe oczy ![]() 1) oprocz formularza to trzeba jeszcze w php to odebrac. tam byly podane przyklady 2) nigdy nie daje sie form w form, a u ciebie jest -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Omfg albo jestem ślepy albo tego tam nie ma (jak odebrać)!
help! |
|
|
![]()
|
|
no nie zartuj sobie....
uzyj scrolla w myszce i przewin strone do dolu... ![]() Masz tam przykladowy kod:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Robie takie coś:
I pokazuje się:
Dlaczego?!?! |
|
|
![]()
|
|
oj... przeciez musisz podac nazwe pliku, czyli nie:
move_uploaded_file($_FILES['plik'], '/') a: move_uploaded_file($_FILES['plik'], '/jakasnazwapliku.jakiesrozszerzenie') -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
move_uploaded_file
(PHP 4 >= 4.0.3, PHP 5) move_uploaded_file — Przenieś uploadowany plik do innej lokalizacji Opis bool move_uploaded_file ( string $nazwa_pliku, string $przeznaczenie ) " title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual dee? to ma być
![]() Jeżeli zrobię:
To:
|
|
|
![]()
|
|
oj.... ty źle kopiujesz a ja niedopatrzylem
nie: move_uploaded_file($_FILES['plik'], '/dee.txt') a move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], '/dee.txt') Troche samodzielnosci. I zdecyduj sie jak nazywasz pola bo raz to jest "plik" a raz "userfile".... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Wielkie thx! Ale btw... Do czego on ten plik zapisał, bo otwieram folder, a nie widze :/ Ten post edytował Tilosag 10.04.2007, 14:17:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:05 |