![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio trafiłem na dosyć interesujący pakiet modyfikacji: http://phpbb2plus.phpbb2.de/. Może warto się nim zainteresować? Wydaje się, że łączy większość dobrych modów w jeden zestaw i jest stosunkowo "up-to-date". Co o nim myślicie?
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2003 Skąd: Babimost City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie sie podoba ale czy to by bylo po Angielsku tak jak jest czy bylo by jakies spolszczenie
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdecydowanie wymaga spolszczenia, ale większość to standardowe phpBB które jest już spolszczone. Trzeba by tylko przetłumaczyć wszystkie mody.
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobry pomysl... zwazywszy, ze glownego serwisu jeszcze nie ma taka mini strona mogla by sprawowowac funckje informacjyna.
Pogadam z innymi i potestowali bysmy to. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
jestem na tak
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja rowniez jestem na tak, sam bede testowal jakos na dniach.. mam nadzieje ze wyjdzie do tego jakas oficjalna spolszczanka ...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Cudze chwalicie, swojego nie znacie..."
Może To Wam sie bardziej spodoba? ![]() Moze pomyslicie ze jestem subiektywny i ze chce postawic swoj projekt w lepszym swietle, ale phpbb plus wg mnie jest dalece nieprofesjonalne, moglbym wymieniac wiele bledow ale mi sie nie chce, pierwszy z brzegu - nie da sie zrobic kopii zapasowej oryginalnym narzedziem w panelu admina bo autor owszem dodal dodatkowe tabele ale zeby je kopiowala kopia zapasowa to na to nie wpadl ![]() Ciekawi mnie jak sprawa bezpieczenstwa ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
jedna trzeba przyznać - modyfikacje przema są dopracowane. Co prawda mnóstwo jest zupełnie nieprzydatnych jak na nasze werunki, ale większość z tych niepotrzebnych bajerów łatwo wyłączyćz poziomu panelu, więc nie stanowią problemu.
Przyznać mogę również, że jeśli tylko wyłączy się sporo tych elementów to forum nie chodzi nawet zbyt wolno, (orginalne czasy są niestety straszne) a jest o wiele bardziej funkcjonalne. No i .... jest w pełni spolszczone. Chyba warto by było nad tym pomyśleć. ps. Przemo - nie będzie problemu z przeniesieniem bazy z normalnej wersji forum, na zmodyfikowaną? pps. Witamy na forum, Przemo - w końcu... (trafia tu coraz więcej śmietanki towarzyskiej polskiego php ![]() -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem jak najbardziej za produktem Przema.
Przy standardowym kodowaniu IE i przy zaznaczonym napisie "automatyczny wybor" na stronie pojawiaja sie "krzaki" 8) (wszystko domyslnie) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Hmm.. na pierwszy rzut oka propozycja Przemo wygląda dośc ciekawie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
niestety http://przemo.org/phpBB2/test/ nie ma szans dzialac jesli mamy wylaczony JavaScript. Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do kodowania - nie ma z tym zadnego problemu, nikt nigdy nie zglaszal zadnych problemow, zreszta w tej kwestii nic nie zmienialem, jest oryginalnie. Byc moze byl ustawiony jezyk angielski? Wtedy jest kodowanie iso-1 i nie ma polskich znakow
Co do javy zgadza sie, jest tam wlaczony mod ladowania strony ktory jest w javie. Dzieki za uwage, wylaczylem to w wersji testowej Co do przeniesienia na oryginalne phpbb i bazy danych tez nie ma zadnego problemu, zrobilem odpowiedni skrypt ktory przerabia baze. Jest takze deinstalator ktory z kolei przywraca baze do oryginalnej Dodatkowo jesli byscie sie zdecydowali, mozecie w pelni liczyc na moja pomoc jesli beda jakies problemy z dopasowaniem do wymagan tego forum. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja jestem na NIE - nie widze powodów, dla których warto by było umieszczać takie poprawki. Za to cenie sobie właśnie phpBB że jest bez bajerów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
A ja nie mam wątpliwości że są przydatne.
Począwszy od takich drobiazgów, jak np. przejście od razu do strony na której są nowe posty lub np. bardziej dopracowany panel pisania postów poprzez poprawione oznaczanie postów przeczytanych, a kończąc na statystykach, a także znacznie większej konfigórowalności - wszystko to przemawia na plus dla wersji Przemo. Przypominam też, że te rzeczy które mogą najbadziej odpychać, czyli np. miganie zaznaczanych wierszy, albo dodakowe mało przydatne butony w panelu edycyjnym bardzo łatwo wyłączyć. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie też zestaw modyfikacji przygotowany przez Przema bardzo sie podoba. Na początku byłem troche sceptyczny, bo jest tam wiele bajerów które nie posowałyby do tego forum, ale skoro jest bezproblemowa możliwość wyłączenia ich to jestem na tak
![]() ![]() -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widze ze pomysl upadl. Hmm wlasie chodze po forum i ... panowie jakielkolwiek zmiany mile widziane, ogladam ten styl prawie od dwoch lat i czasami jest poprostu :? . Moze cos wkolorystyce, nieznacznie, subtelnie ale jednak cos.
-------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest fakt, oczy od tego jasnego forum mi juz wysiadaja - przydal by sie jakis nowy skin dla forum, opcjonalny ma sie rozumiec, np. http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=71 (zmienic logo i gotow)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat to jest fakt, oczy od tego jasnego forum mi juz wysiadaja - przydal by sie jakis nowy skin dla forum, opcjonalny ma sie rozumiec, np. http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=71 (zmienic logo i gotow)
Kolorystyka mi się podoba, ale te ikonki sa koszmarne :? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@BzikOS to mozna ladnie pozmieniac i bedzie git
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2003 Skąd: Myslowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlasnie wczoraj rozmawialismy z Sethem o tym, ze przydaloby sie zmienic troszke skorke na forum. W przyszlym tygodniu sie tym zajmiemy.
-------------------- Kamila Romanowska
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 19:47 |