Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> PhpBB Plus
dragossani
post 16.10.2003, 14:23:40
Post #1

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ostatnio trafiłem na dosyć interesujący pakiet modyfikacji: http://phpbb2plus.phpbb2.de/. Może warto się nim zainteresować? Wydaje się, że łączy większość dobrych modów w jeden zestaw i jest stosunkowo "up-to-date". Co o nim myślicie?

--------------------
cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
Go to the top of the page
+Quote Post
pagolik
post 16.10.2003, 17:02:18
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

-----

Mnie sie podoba ale czy to by bylo po Angielsku tak jak jest czy bylo by jakies spolszczenie questionmark.gif Bo wydaje mi sie ze po Angielsku to troche glupio jak na polska domene biggrin.gif Ja jestem na tak nie wiem jak wy ...
+Quote Post
dragossani
post 16.10.2003, 17:31:36
Post #3

-----

Zdecydowanie wymaga spolszczenia, ale większość to standardowe phpBB które jest już spolszczone. Trzeba by tylko przetłumaczyć wszystkie mody.

--------------------
cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
+Quote Post
Seth
post 16.10.2003, 18:45:08
Post #4

-----

Dobry pomysl... zwazywszy, ze glownego serwisu jeszcze nie ma taka mini strona mogla by sprawowowac funckje informacjyna.

Pogadam z innymi i potestowali bysmy to.
+Quote Post
scanner
post 16.10.2003, 18:49:35
Post #5

Grupa: Zarząd

jestem na tak

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
Fo
post 16.10.2003, 18:56:33
Post #6

-----

ja rowniez jestem na tak, sam bede testowal jakos na dniach.. mam nadzieje ze wyjdzie do tego jakas oficjalna spolszczanka ... winksmiley.jpg
+Quote Post
[Przemo]
post 4.11.2003, 18:22:29
Post #7

-----

"Cudze chwalicie, swojego nie znacie..."
Może To Wam sie bardziej spodoba? smile.gif
Moze pomyslicie ze jestem subiektywny i ze chce postawic swoj projekt w lepszym swietle, ale phpbb plus wg mnie jest dalece nieprofesjonalne, moglbym wymieniac wiele bledow ale mi sie nie chce, pierwszy z brzegu - nie da sie zrobic kopii zapasowej oryginalnym narzedziem w panelu admina bo autor owszem dodal dodatkowe tabele ale zeby je kopiowala kopia zapasowa to na to nie wpadl smile.gif
Ciekawi mnie jak sprawa bezpieczenstwa smile.gif Bo wiem ze wiele hackow ma dziury, u siebie staralem sie sie wylapac i poprawialem, w phpbb plus jak autor nie zrobil w/w rzeczy to tymbardziej nie połatal dziur winksmiley.jpg
+Quote Post
DeyV
post 5.11.2003, 08:45:57
Post #8

jedna trzeba przyznać - modyfikacje przema są dopracowane. Co prawda mnóstwo jest zupełnie nieprzydatnych jak na nasze werunki, ale większość z tych niepotrzebnych bajerów łatwo wyłączyćz poziomu panelu, więc nie stanowią problemu.
Przyznać mogę również, że jeśli tylko wyłączy się sporo tych elementów to forum nie chodzi nawet zbyt wolno, (orginalne czasy są niestety straszne) a jest o wiele bardziej funkcjonalne.
No i .... jest w pełni spolszczone. Chyba warto by było nad tym pomyśleć.

ps. Przemo - nie będzie problemu z przeniesieniem bazy z normalnej wersji forum, na zmodyfikowaną?

pps. Witamy na forum, Przemo - w końcu... (trafia tu coraz więcej śmietanki towarzyskiej polskiego php smile.gif )

--------------------
"Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
+Quote Post
.dragonfly
post 5.11.2003, 09:22:04
Post #9

-----

Jestem jak najbardziej za produktem Przema.
Przy standardowym kodowaniu IE i przy zaznaczonym napisie "automatyczny wybor" na stronie pojawiaja sie "krzaki" 8) (wszystko domyslnie)
+Quote Post
scanner
post 5.11.2003, 10:00:48
Post #10

Hmm.. na pierwszy rzut oka propozycja Przemo wygląda dośc ciekawie smile.gif

--------------------
scanner.info
Warto pamiętać: KISS, DRY
+Quote Post
kurtz
post 5.11.2003, 10:49:22
Post #11

-----

Hej,

niestety http://przemo.org/phpBB2/test/ nie ma szans dzialac jesli mamy wylaczony JavaScript.

Pozdrawiam

--------------------
.. make web your home ..
+Quote Post
[Przemo]
post 5.11.2003, 11:53:55
Post #12

-----

Co do kodowania - nie ma z tym zadnego problemu, nikt nigdy nie zglaszal zadnych problemow, zreszta w tej kwestii nic nie zmienialem, jest oryginalnie. Byc moze byl ustawiony jezyk angielski? Wtedy jest kodowanie iso-1 i nie ma polskich znakow
Co do javy zgadza sie, jest tam wlaczony mod ladowania strony ktory jest w javie. Dzieki za uwage, wylaczylem to w wersji testowej

Co do przeniesienia na oryginalne phpbb i bazy danych tez nie ma zadnego problemu, zrobilem odpowiedni skrypt ktory przerabia baze. Jest takze deinstalator ktory z kolei przywraca baze do oryginalnej

Dodatkowo jesli byscie sie zdecydowali, mozecie w pelni liczyc na moja pomoc jesli beda jakies problemy z dopasowaniem do wymagan tego forum.
+Quote Post
spenalzo
post 5.11.2003, 13:50:41
Post #13

-----

A ja jestem na NIE - nie widze powodów, dla których warto by było umieszczać takie poprawki. Za to cenie sobie właśnie phpBB że jest bez bajerów.

--------------------

+Quote Post
DeyV
post 5.11.2003, 16:00:23
Post #14

A ja nie mam wątpliwości że są przydatne.
Począwszy od takich drobiazgów, jak np. przejście od razu do strony na której są nowe posty lub np. bardziej dopracowany panel pisania postów poprzez poprawione oznaczanie postów przeczytanych, a kończąc na statystykach, a także znacznie większej konfigórowalności - wszystko to przemawia na plus dla wersji Przemo.
Przypominam też, że te rzeczy które mogą najbadziej odpychać, czyli np. miganie zaznaczanych wierszy, albo dodakowe mało przydatne butony w panelu edycyjnym bardzo łatwo wyłączyć.

--------------------
"Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
+Quote Post
Cudi
post 5.11.2003, 16:47:24
Post #15

Administrator planeta/IRC

-----

Mnie też zestaw modyfikacji przygotowany przez Przema bardzo sie podoba. Na początku byłem troche sceptyczny, bo jest tam wiele bajerów które nie posowałyby do tego forum, ale skoro jest bezproblemowa możliwość wyłączenia ich to jestem na tak smile.gif Tylko musimy jeszcze pamiętać że to co teraz jest na php.pl też ma wiele modyfikacji (wiele stworzonych przez użytkowników i wykorzystywanych tylko tu) i będzie troche pracy żeby to wszystko połączyć ze sobą smile.gif

--------------------
"Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog
+Quote Post
rzseattle
post 3.12.2003, 01:16:28
Post #16

-----

Widze ze pomysl upadl. Hmm wlasie chodze po forum i ... panowie jakielkolwiek zmiany mile widziane, ogladam ten styl prawie od dwoch lat i czasami jest poprostu :? . Moze cos wkolorystyce, nieznacznie, subtelnie ale jednak cos.

--------------------
"Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
+Quote Post
wassago
post 3.12.2003, 09:04:51
Post #17

-----

to jest fakt, oczy od tego jasnego forum mi juz wysiadaja - przydal by sie jakis nowy skin dla forum, opcjonalny ma sie rozumiec, np. http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=71 (zmienic logo i gotow)

--------------------
+Quote Post
BzikOS
post 3.12.2003, 09:12:36
Post #18

-----

Cytat
to jest fakt, oczy od tego jasnego forum mi juz wysiadaja - przydal by sie jakis nowy skin dla forum, opcjonalny ma sie rozumiec, np. http://www.phpbb.com/styles/forum/index.php?style=71 (zmienic logo i gotow)

Kolorystyka mi się podoba, ale te ikonki sa koszmarne :?
+Quote Post
wassago
post 3.12.2003, 09:16:47
Post #19

-----

@BzikOS to mozna ladnie pozmieniac i bedzie git

--------------------
+Quote Post
xenka
post 3.12.2003, 10:03:36
Post #20

-----

Wlasnie wczoraj rozmawialismy z Sethem o tym, ze przydaloby sie zmienic troszke skorke na forum. W przyszlym tygodniu sie tym zajmiemy.

--------------------
Kamila Romanowska
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.07.2025 - 19:47