![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam uplaoder który wysła pliki ( wiadomo ) i zrobiłem do niego panel admina.... w pliku panelu admina mam taką funkcje:
i jak klikam przy pliku w link Usuń, to usuwa podany wpis z bazy ale nie usuwa pliku z serwera... pojazwia się taki błąd: Kod Warning: unlink() [function.unlink]: open_basedir restriction in effect. File(/uploads/files/7f4b355cfc/plik.txt) is not within the allowed path(s): (/home/XXX/XXX:/tmp) in /home/XXX/XXX/public_html/admin/hosting.adm.php on line 132 linia 132 to jest właśnie ta linia:
w polu katalog zapisywana jest przykłądowo taka wartość: 7f4b355cfc a w polu nazwa_pliku jest takie cuś : plik.txt i jak można to naprawić... chodzi mi tutaj o usuwanie podanego folderu 7f4b355cfc z zawartością, czyli wraz z plikiem plik.txt |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedys miałem podobnie, wystarczyło w pliku php.ini zdjąć restrykcje dotyczącą wyłączył restrykcję open_base_dir i umozliwić zapisywanie, w tym i usuwanie z podenego katalogu
pozdr ps poczytaj tez w manualu Ten post edytował plisek 9.04.2007, 19:58:11 -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobra.. ale przeciez niewiem. spytam admina serwa mojego to chyba nie wyłączy czy tam właczy te open_basedir.....
niema innego sposobu na usunięcie tego folderu ![]() Ten post edytował fredzio90 9.04.2007, 21:54:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Skąd: Będzin / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. sprawdz dokladnie sciezke do usunietego pliku
2. jesli to jest na serwerze zewnetrznym(takie cus jak ovh, piwko i takie tam) to sprawdz czy CHMOD jest ustawiony na 644 (chyba) 3. folder nie usunie sie sam - rmdir() |
|
|
![]()
|
|
sprubuje ale obawiam sie ze usune cały katalog ścieżki głównej czyli:
Kod uploads/files/ czyli według ciebie powinno być:
ale poleceniem rmdir nie można usunąć folderu który zawiera w sobie jakiś plik.... Ten post edytował fredzio90 10.04.2007, 10:38:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Za pewne coś w katalogu jest. Pierwszy komentarz:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, do jakiego folderu uploadujesz pliki?
Przecież możesz robić to do swojego domowego, a później usuwać /home/XXX/XXX/public_html/upload/nazwa_pliku Wiesz, nie dziwie się Twojemu adminowi że nie pozwala na usuwanie plików po całej strukturze katalogów... |
|
|
![]()
|
|
ociu ja mam taką funkcje
![]()
i usuwam tak:
ale wywala błędem: Kod Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/uploads/files/586156e531) is not within the allowed path(s): (/home/XXX/XXX:/tmp) in /home/XXX/XXXX/public_html/admin/hosting.adm.php on line 140 PS. ja zrobiłem uploader ktory wysyła pliki do folderów wczesniej automatycznie utworzonych.. nie do jednego katalogu... w kazdym katalogu jeden plik... coś ala rapidshare |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:21 |