![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, tak mi się zachciało robić czary mary, chodzi o pseudoklasę hover
mając kod chcę wykonywać operację na ul 2 kiedy ktoś najedzie na sub i robię
Tu nie ma problemu bo 2 zawiera się w 1 i sub. Tak sobie jednak kombinuje czy by się udało działać na coś co się nie zawiera jedno w drugim. Dokładniej No i chodzi mi o taką akcję kiedy div.pierszy:hover to chciałbym wykonać akcję na drugim. Oczywiście mówię o css bo, że w js mogę to wiem. Mam złe przeczucia i brak pomysłów, czy to fakt, że takie rzeczy to tylko w erze? -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam złe przeczucia i brak pomysłów, czy to fakt, że takie rzeczy to tylko w erze? jesli juz musisz to raczej tylko javascriptem takie bajery. w selektorach css nie ma mozliwosci okreslenia odniesienia do "zewnetrznego" (niedziedziczonego/niedziedziczącego) elementu. no, przynajmniej ja nie znam ![]() pozdrawiam, -------------------- projektowanie stron internetowych - work
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2006 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No właśnie ja też nie znam, ale że mało znam to pytam żeby nie błądzić. js nie chcę używać no to potrzebuję do menu a tam nie korzystam z js. To można wyłączyć i wtedy nawigacja nie jest możliwa.
Potrzebuję takiego odwołania bo jak kombinuję z zagnieżdżaniem to mi później z-index nie działa a potrzebuję go w tym samym miejscu. Taką sobie magię wymyśliłem. -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a gdzieś widziałem taki trick elementy były w sobie zagnieżdżone, lecz ten2 element mial position: absolute i wypoziomowany w odpowiednim miejscu
![]() |
|
|
![]()
|
|
No mi niestety to nie wychodzi, position absolute ale z-index go nie rusza ani trochę. Przy okazji jest jeszcze coś takiego jak + i tym można wskazać inny element, ale niestety nie działa w bawIEwiu i operze a jak sie przekonałem ff też mnie olał. Szkoda bo miałem pomysł a tu takie problemy z realizacją. Będę jeszcze kombinować, może się uda.
p.s. Jakbyś gdzieś trafił na linka z tym trickiem to podrzuć. -------------------- "Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj" Arthur Schopenhauer
wiersze |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:41 |