![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
na początku przepraszam za tytuł postu, ale nie wiem jak go zatytułować.
Otóż mam w tabeli menu. Kolumna poz odpowiada za pozycję linka w menu, np: O nas -> ma poz. 1 Link2 -> poz. 2 i tak będzie wyświetlane menu. Chce żeby klient mógł sobie ustawiać te linki jak chce. Oczywiście nie powinno być tutaj żadnego problemu. Głównym problemem jest wyświetlanie odsyłaczy, które mają przesuwać. [dół] odpowiada za przesuwanie w dół linka o 1 poziom, ale z nim nie ma problemu, natomiast głównym problemem jest przesuwanie w górę. Otóż warunek:
nie chce działać mi. Nie rozumiem tego. Może jakiś zrobiłem błąd. $ile_menu pobiera ilość wierszy. Jeżeli ostatni numer wiersza będzie równy pozycji to nie wyświetla linku przesuwania do góry. Dlatego sprawdzam czy pozycja jest mniejsza od ilości wierszy i jeżeli tak to wyświetlam ten link. Ale tutaj nie działa. np. mam 5 wierszy poz. 1 < 5 -> ok, wyświetlam link poz. 2 < 5 -> ok, wyświetlam link poz. 3 < 5 -> ok, wyświetlam link poz. 4 < 5 -> ok, wyświetlam link poz. 5 < 5 -> nie, już nie ma tej opcji podaje pełny kod:
Może wiecie jak to naprawić? Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem pewien czy dobrze przeczytałem,
ale wydaje mi się że powinno być tak: if($r[poz]<=$ile_menu){ $goras=$r[poz]+1; $gora = "<a HREF=\"?a=przenies&move=up&id=$r[id]&poz=$goras\">[góra]</A>"; } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 7 Dołączył: 2.08.2006 Skąd: Bystrzyca Kłodzka/Nysa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie.
dlatego że przy ostatniej pozycji nie ma być linku do góry, tak samo ma być przy linku na dół przy pierwszej pozycji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra to wyjaśnij jeszcze raz w którym momencie nie wyświetla się 5 pozycja bo zwyczajnie nie rozumiem. - Chyba ci chodzi o to że się 5 nie wyświetla ?
|
|
|
![]()
|
|
to ja daje obrazek:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Mnie się dziwnie wydaje że dobrze ci napisałem w moim pierwszym poście.
No zobacz jeśli limit menu jest ustawiony na 5 a menu 5 ma pozycję piątą to warunek nie zostaje spełniony więc powinno być mniejsze-równe $ile_menu |
|
|
![]()
|
|
raczej źle mówisz. owszem jeżeli 5<=5 to tak a jeżeli 5<5 nie. Kod który podałeś jest niepoprawny. Może ten skrypt jakoś inaczej przebudować.
![]() |
|
|
![]()
|
|
:lol: ? Czekaj czy my się aby dobrze rozumiemy ?
Sprawdź co się stanie jak dasz ten znak równa się i mi napisz. Ja nie mogę tego przetestować, bo szczerze mówiąc a) mam inne rzeczy do roboty B) nie podałeś całego kodu Ten post edytował orglee 9.04.2007, 14:34:32 |
|
|
![]()
|
|
jeżeli napisze to się wyświetla to co an tym powyższym obrazku + to co przekreśliłem.
w sumie już rozwiązałem ten problem inną drogą
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:32 |