![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc czy wie ktoś jak zrobić coś takiego:
Mam jedną tabele: oceny (id_data, sumaglosow, iloscglosow) data (id, tytul, tresc) Chce to polaczyc w jednym zapytaniu, oraz zeby posegregowalo wszystkie wyniki z data wedlug oceny sumaglosow/iloscglosow. Próbowałem to z LEFT JOIN ale to mi kompletnie nie wychodzi, nie znalazłem nawet żądnego manuala polskiego z JOINami |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 8.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak chce pozniej na przyklad wyswietlic wszystkie wyniki z limitem 10 to jakie zapytanie i jak to w php napisac zeby wysiwetlalo dane z jednej i drugiej bazy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodajesz jeszcze frazę LIMIT 0,10. Aha i ten ORDER BY jest skopany pisałem to w amoku. Dodaj jeszcze jedno pole które bedzie trzymać ocenę i przez niego sortuj
|
|
|
![]()
|
|
Na PMA odpaliło poprawnie, btw jak chce to w php myswietlic to tak: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:12 |