![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcę przefiltrować url'e a funkcja najwyraźniej nie działa (nie jest zainstalowana) na serwerze "Call to undefined function: filter_var() in /home2/..........."
Czyli chodzi o usunięcie najlepiej wszystkiego co jest różne od podstawowych liter oraz kropki. Czyli usunięcie wszystkich możliwych znaków specjalnych oraz wszystkich liter (akcentów wielojęzykowych). Czyli to co wyżej nie zadziała i co teraz jakieś pomysły ? w uerelach są przeróżne znaki także nie sposób zrobić tego strtr() bo jest tego w unicode bardzo bardzo dużo. Ten post edytował lopez86 8.04.2007, 15:49:15 -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już zrobiłem - jak zwykle w święta moja głowa nie działa jak trzeba i zamiast od razu na wyrażeniu regularnym to się bawiłem w nie wiem co
![]()
I wszystko co nie pasuje do wyrażonka w nawiasach kwadratowych zostanie wyrzucone - Dzięki i pozdro LoPeZ -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używaj preg_replace jest szybsze niż ereg
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki przerzuce się na preg_replace - mam jakiś sentyment do ereg bo to była moja pierwsza funkcja w PHP jaką poznałem heh PoZdRo
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:49 |