![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób zrobić prosty system szablonów z pętlami? Chodzi mi po głowie pewna idea ale nie wiem czy jest dobra, w każdym razie chcę mieś prostą zamianę zmiennych na wartości i jakieś pętle, nie podawajcie mi kodu tylko pomysły jak ma to mniej więcej wyglądać, i w jaki sposób mają się realizować pętle...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jesli to ma byc proste i szybkie to moze wystarcza ci szablony oparte o alternatywna skladnie php? Mozna stworzyc prosta klase z podstawowymi metodami typu Smarty assign(), append() czy display(), ktora by ladowala wlasnie te szablony php. Wtedy nie potrzebujesz zadnego parsowania, tylko przekazywanie zmiennych, a petle itp. zalatwia ci php... I szybkie to jest.
2. A jesli juz nie php to moze lepiej skorzystac z gotowej biblioteki niz tworzyc od poczatku? Zobacz sobie jak jest to zrobione w CodeIgniter. On pozwala wykorzystywac obydwa rozwiazania... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak już trochę off-top ale w c++ stworzyłem prosty język skryptowy.... Są tam funkcje parsowania... Można by je zaimplementować w php.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:05 |