![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam funkcji lub rozwiązania mam nadzieję że jest taka funkcja bo jak nie to mam zonka. Chodzi o zamianę wszystkich nie tylko polskich znaków np. ("É") oraz niemieckich , francuskich i innych na jakieś odpowiedniki czyli É=>E , jest tego bardzo dużo i trudno jest się w tym połapać.
Albo gdzie by znaleźć (jeżeli nie ma funkcji) spis wszystkich znaków specjalnych w jakimś rozsądnym formacie ? Ten post edytował lopez86 7.04.2007, 11:47:33 -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcji takiej to chyba nie ma ... jeszcze się nie spotkałem przynajmniej dlatego piszę chyba.
Może ktoś napisał klasę robiącą takie coś .. ale też się nie spotkałem. Co do znaków możesz znaleźć je np http://www.asciitable.com/ na tej stronie. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazłem jedną funkcję i dodałem kilka elementów swoich powinno działać
![]()
działa z niemieckimi francuskimi i polskimi z resztą nie wiem bo nie sprawdzałem dodałem też usunięcie znaków specjalnych (w moim przypadku było to konieczne ale można sobie wyrzucić ![]()
Ten post edytował lopez86 8.04.2007, 12:38:01 -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:53 |