![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wyświetlić rekordy które mają np. długość powyżej 2 w SQl stosuje się len() ale w mysql nie działa
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat w SQl stosuje się len() ale w mysql nie działa myslisz ze manual gryzie? http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-functions.html i sobie poszukaj ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe nie znalazłem tego manuala a szukałem w google - a mam jeszcze jedno pytanie czy można np. (bo funkcji nie znalazłem takiej) zrobić zapytanie np. wybierz wiersze w których tekst zawiera dany string czy rekord ma tekst124 a ja wpisuje select kolumna where kolumna2 zawiera "tekst" i wtedy dostaję w odpowiedzi tekst124 ? Czt też można robić tylko porównania dokładne w przypadku stringów
![]() Ten post edytował lopez86 6.04.2007, 21:46:54 -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajrzyj raz jeszcze do tego manuala i poszukaj dokładniej. Jest taka funkcje .. dla ułatwienia powiem, że zaczyna się na literę L.... i w Twoim przypadku będzie wymagała dodatkowych znaczników w postaci %
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
czyli "LIKE '%cos%' , cienki proszę daj jakiś przykład
![]() -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie takowy przykład podałeś.
Tak właśnie działa LIKE z % % -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Okey kumam zadręczę was i ciebie cienki pytaniami hehe
![]() ![]() -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Okey kumam zadręczę was i ciebie cienki pytaniami hehe ![]() ![]() to wez sobie puść przykładowo kilka zapytań i zmierz czas... jak na moj zapytnie
bedzie z 10 razy wolniejsze niż np
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
rzeczywiście spowalnia i to bardzo (za bardzo żeby like używać w moim przypadku) , dzięki za pomoc wszystkim
-------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:31 |