![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem: aktualnie tworze panel admina w ktorym zarzadzam blokami. W moim cmsie mam rozne typy blokow, ktore musza byc edytowane i dodawane w rozny sposob (tj. w uzyciem innych widokow- inny dla bloku typu menu, w ktorych mam kilka inputow (tytul, link,opis itp.), inny dla bloku typu html (jeden textarea, do ktorego wstawiam sobie kod html). ) Ladowanie osobnych widokow dla kazdego typu bloku jest proste- natomiast nie potrafie znalezc rozwiazania, jak rozwiazac problem roznych modeli- w koncu kazdy typ bloku bedzie uzywal zupelnie innych funkcji.... Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi wogole chodzi ![]() Z gory dzieki za wszelkie pomysly:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, przyznam szczerze, że w ogóle nie rozumiem pytania
![]() jaki jest problem aby: - mieć jeden model wspólny? (jak duzo funkcji to ok, za długi będzie) - wczytać 2-3-4-5-n modeli do kontrolera? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
też nie zrozumiałem pytania, możesz jasniej? chodzi Ci o kilka modeli?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi generalnie o latwa rozszerzalnosc o rozne rodzaje blokow.
Taki maly przyklad: Wybierajac do edycji blok typu menu: Pobieram z bazy danych tresc, np: Kod <a href="index.php/site/foo" title="przejdz do foo">Strona Foo</a> <a href="index.php/site/bar" title="przejdz do strony bar">Bar</a> nastepnie przerabiam to na tablice, tak aby w widoku miec dla kazdego wpisu 3 inputy: w jednym edytuje href="" w drugim title="" a w trzecim opis linka. Tu konczy sie opis modelu i widoku dla bloku typu menu. Teraz zalozmy, ze wybieram do edycji blok typu html Pobieram dane z bazy danych, nastepnie przygotowuje do wyswietlenia (htmlspecialchars) -moze jeszcze podpiecie bbcode, czy cos- nie zastanawialem sie dokladnie- a nastepnie wyswietlenie tresci jako jedno textarea. Jak widac dla kazdego typu menu zarowno model i jak i widok jest inny i nie wiem jak pobierac rozne rodzaje modeli i widokow //Update: rozwiazanie mojego problemu bylo banalne- wystarczylo w url`u przekazywac typ bloku, ktory edytuje a potem zrobic load->model($type) - i to samo z widokiem ![]() Sorry za zamieszanie:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 02:20 |