![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam dwa problemy z FCKeditor. Ciekawe czy ktoś jeszcze się spotkał z tym...
1) Bezpośrednio nad edytorem mam takie znaczki: ďťżďťż Jak to coś usunąć? 2) Upload zdjęć działa idealnie. Ale jeżeli dam "Przeglądaj" to mam taki błąd... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
winowajcą jest ten właśnie znaczek - jest to nagłówek BOM (wysyłany w razy - więc pewnie jakieś include jest wykonywane)
musisz przejżeć pliki i usunąć z nich 3 znaki znajdujące sie na początku: ďťż plików kodowanych utf'em z nagłówkiem BOM. możesz tego dokonać w hexedytorze lub za pomocą programu potrafiącego kodować pliki bez tego nagłówka. po usunięciu problemu powinno nie byc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zedytuje pliki za pomocą programu notepad2.
Mam do Ciebie pytanie. Jakie mam tam ustawić kodowanie: "UTF-8" czy "UTF-8 z sygnaturą" ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Skąd: Osiek almost City ;-D Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez sygnatury
![]() -------------------- "Hmmm, na wakacje trzeba będzie zacząć zarabiać, co nie? ;-] GTA IV się coraz bardziej zbliża... ;-]"
To się nazywa częsty update sygnaturki. ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak kolega powiedział - od siebie dodam że sygnatura to właśnie ten szkodliwy znacznik BOM którego chcesz się pozbyć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem że BOM znajduje się w moim pliku dodaj.php.
Ja używam Dreamweavera. Jakim programem zapisać plik i w jakim kodowaniu aby pozbyć się BOM'a. Albo jak to dziadostwo usunąć? W Dreamwaver nie mam zaznaczonej opcji (Include Unicode Signature BOM) a mi się takie rzeczy dzieją... Ten post edytował lukas0987 6.04.2007, 18:27:21 |
|
|
![]()
|
|
widocznie to nei ten plik
równie dobrze mogą to być pliki html jak i php musisz przejzec wszystko a usunąć mozęsz własnie notepadem2 ustawiając zapis bez sygnatury -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pochwaliłem dzień przed zachodem słońca. Używam kodowania ISO i teraz tam jest tez dołączany pewnie ten BOM bo znowu mam te znaczki...
Czy zawsze muszę stosować kodowanie UTF? Ten post edytował lukas0987 7.04.2007, 17:03:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:50 |