![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Yo!
Mam sprawe: chcialbym, aby po wybraniu odpowiedniej opcji z rozwijanej listy <select</select> od razu ladowala sie konkretna strona. Tzn. chodzi mi o to, aby pozbyc sie przycisku typu "wyslij", ktory przesyla dane dalej dopiero po kliknieciu na niego. Ktos wie jak to zrobic? Przykladowe zapytanie:
Dzieki za porady ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wykorzystaj javascript
google -> javascript OnChange -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ze tak powiem gotowiec, ale postaraj sie zrozumiec o co w tym chodzi.
w value podajesz kolejno stronki, ktore maja byc wczytane. Ten post edytował no_face 5.04.2007, 23:41:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oko to powyzsze dziala. Teraz mam jeszcze jedna sprawe, mianowicie:
Chcialbym, aby po wybraniu odpowiedniej opcji, dokonywal sie update wartosci w podanej kolumnie w tabeli w bazie danych. Zapytanie w stylu:
Nie dziala poprawnie, pozniewaz zmienia mi wartosc dla wszystkich wierszy w tabeli zamowienia:/ Jak to ograniczyc? Jak wykryc ktora opcja zostala kliknieta? Dzieki ![]() Hmmmm...chyba juz rozumiem. Ja wyswietlam u siebie po kolei wiersze tabeli zamowienia. W kazdym wierszu mam wlasnie ta liste z wyborem opcji. Teraz jak wybieram rozwija w danym wierszu ta liste opcji <select></select> to nie mam zapamietanej nigdzie zmiennej $id_zamowienia, ktora identyfikowalaby mi dany wiersz :/ Ktos wie jak je moze zapamietywac od razu przy wyswietlaniu tablicy z bazy danych? Ten post edytował idas 6.04.2007, 00:17:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 346 Pomógł: 23 Dołączył: 28.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze linijka mysql wykona sie za kazdym razem drugi ifek jej nie lapie. Po drugie w zmiennej status masz zamowienia.php . Po trzecie przy wyciagnieciu z bazy przypisz sobie wartosc do jakiejs zmiennej sesyjnej, pozniej po przeladowaniu strony bez problemu odczytasz ja sobie.
|
|
|
![]()
|
|
Albo jak po prostu tutaj przeslac id_zamowienia w $_GET[]?
Bo jak dodam do URL w polu value odpowiednio zamowienia.php?zamowienia=$id_zamowienia to przesyla poprawna zmienna, ale nie da rady jej odebrac na dopiero co otwartej stronie, bo ladowany jest adres z pola onchange="self.location.href = this.value"...przynajmniej tak podejrzewam, ze tutaj tkwi blad... Po trzecie przy wyciagnieciu z bazy przypisz sobie wartosc do jakiejs zmiennej sesyjnej, pozniej po przeladowaniu strony bez problemu odczytasz ja sobie. Hmmm...no ale jak to zrobic, skoro powiedzmy w tabeli zamowienia mam kilkadziesiat wierszy i potrzebuje zapamietac id kazdego wiersza...jak przypisac to do "unikatowej z nazwy" zmiennej sesyjnej, tak zebym wiedzial z ktorej zmiennej sesyjnej pozniej odczytac wartos id danego wiersza? Nikt nie potrafi pomoc? Ten post edytował idas 6.04.2007, 00:49:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:39 |