![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam ponownie troche sie rozszalalem z tymi postami ale wchodze w swiat programowania. jeszcze jedna sprawa mianowicie sytuacja jest taka:
mam skrypt a wlasciwie stronę w którym mam nastepujace przykladowe liniki: www.adres.pl/plik1.txt www.adres.pl/plik2.txt www.adres.pl/plik3.txt pliki tekstowe mam na serwerze i teraz chce otworzyc te pliki w sposob cywilizowany. Bo on mi sie otwiera ale w przegladarce jako plik tekstowy bez zadnego formatowania itp. a nie o to mi chodzi Ten post edytował dr4g0n79 5.04.2007, 20:57:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co masz w tych plikach?
jeli kod html to zmień rozszerzenie na .html a jeśli php to na .php ![]() Łukasz -------------------- |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie mam tam ani htmla ani php tylko zwykly tekst i chce zeby on mi sie w strone wkomponowal a nie wyswietlil na bialym tle i bez formatowania.
dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz sam tekst i chcesz mu dodać trochę estetyki to możesz zrobić sobie styl i ładować każdy plik *.txt za pomocą PHP.
-------------------- Prosty CMS a raczej CMf (zabawa z php)
|
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
czy moge prosic o wiecej szczegółów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No koledze Crop chyba chodzi o zrobienie sobie stylu zapisanego w pliku CSS, powiedzmy niech on tam sie nazywa "klasa"
![]() a następnie robisz coś takiego: :roll2: Oczywiście sposóbów zrobienia jakiegoś efektu z plikem txt jest wiele. Np. możesz robić plik po liniach lub wyrazach i kolorować go dowolnie na tej samej zasadzie jak powyżej :]... pgrubiać itp.... Oczywiście to co zrobisz z tekstem już zależy tylko od twojej fantazji :] P.S. Możesz również używać znaczników span zamiast Div, do formatowania gołego tekstu częściej się go używa. Bynajmniej ja się często z tym spotykam... Ten post edytował BiRetis 5.04.2007, 21:17:40 -------------------- Usługi internetowe - BiRetis
Aplikacje internetowe, bazy danych, strony WWW, FLASH, ochrona danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tworzysz sobie plik np. styl.css i wklepujesz w niego:
Teraz tworzysz plik np. txt.php
I teraz jak wpiszesz txt.php?plik=google to wczyta ci plik google.txt /Spoznilem sie 4 min. Ten post edytował Crop 5.04.2007, 21:23:58 -------------------- Prosty CMS a raczej CMf (zabawa z php)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo on mi sie otwiera ale w przegladarce jako plik tekstowy bez zadnego formatowania itp. a nie o to mi chodzi Obawiam się, że kolega w ogóle nie zapoznał się z funkcjami fopen, fwirte, fclose etc. Dlatego jedyne co mogę poradzić to Manual Pozdrawiam ![]() |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak sie skalda ze wallkuje te funkcje juz od tygodnia i manual nie pomoze jak juz umysl nieprzyjmuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak sie skalda ze wallkuje te funkcje juz od tygodnia i manual nie pomoze jak juz umysl nieprzyjmuje. Pokaż kod, powiedz jakie błędy Ci się wyświetlają, pomożemy. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Probuje tu zrobic skracanie newsa juz sobie wymyslilem ze wczytam tylko pierwsza i druga linie plikow a reszte pociagne z plikow tekstowych po kliknieciu na link (metody moje sa moze archaiczne ale niestety ucze sie) stad moje pytania ale pewnie jest jakis lepszy sposob aby to zrobic. Help me!!! probuje to skracanie zrobic za pomoca znacznikow w plikach txt plik tekstowy skrocony wyglada tak: Tytuł: tytul news <a href="http://adres/test/pelne/caly.txt">wiecej</a> Skrót: skrocona tresc news Autor: redaktor i w nim daje link do calego pliku ale ten plik nie wyswietla mi sie w stronie aktualnej tylko przechodzi mi na nowa strone i przegladarka go otwiera |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 18:21 |