![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie.
Kiedy jest wieksze obciązenie serwera i o ile - robimy select z 2 tabel na 144000 rekordów i wyrzucamy to wszystko na ekran w formie HTML. - robimy select z 2 tabel na 144000 rekordów i wrzucamy to do pliku tekstowego. Pozdrawiam Tomasz Piestrzeniewicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Kiedy jest wieksze obciązenie serwera i o ile Dla mysql nie ma znaczenia co ty robisz z danymi ktore ci zwrocil.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 11.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moj problem polega na tym że
Wyrzucam zapytanie na ekran i przy 5 tys rekordów w html nie ma problemu czekam na efekt kolo 20 sekund, natomiast jak wyrzucam zapytanie do pliku przy 500 rekordach serwer nie wytrzymuje (podobno ?) tak twierdzi autor kodu odpowiedzialnego za import, tłumacząc to wiekszym obciażeniem serwera ( cytuje " to co jest na ekranie trzeba zapisac na dysk i odczytac aby wyslac a ta operacja dla serwera jest za trudna przy duzym zbiorze") Moje pytanie, czy to jest możliwe/prawda, czy też bład w kodzie skryptu który eksportuje dane. Dziekuje za pomoc. Tomasz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak pisalem: dla mysql to wsio ryba. Mowa wiec tu o serwerze a nie o mysql
![]() Cytat odpowiedzialnego za import Cytat który eksportuje dane. To sie zdecyduj: import czy eksport? Cytat natomiast jak wyrzucam zapytanie do pliku Cytat to co jest na ekranie trzeba zapisac na dysk i odczytac aby wyslac a ta operacja dla serwera jest za trudna przy duzym zbiorze Juz nic nie kumam. Ty piszesz ze masz problem jak piszesz do pliku, a on ci mowi ze zczytuje z ekranu.... Ustalcie jedną wersje i napisz wowczas ![]() Podsumowujac: jak ci na ekran wali 5 tys. rekordow, to z 500 do pliku nie powinien miec problemu. No ale co ja moge wiedziesz po takim opisie jakim nas uraczyles ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jak wyrzucam zapytanie do pliku to wywala mi bład apache "500" - mam hosting w netarcie.
a jak do html-a nie ma problemu. Czy moze to być bład w kodzie a może inna przyczyna. Dziekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdecydowanie błąd w kodowaniu (znaczy w kodzie - jednym słowem Twój koder dał gdzieś ciała i nie potrafi sobie z tym poradzić)
Ten post edytował devnul 5.04.2007, 13:06:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 16:00 |