![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem plik .htaccess, a w nim
Kod ErrorDocument 404 http://localhost:81/~czysty/module/articles.php Czy da się zrobić, aby podany plik był includowany? Bo w chwili obecnej, jeśli plik nie istnieje następuje przekierowanie. -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
Zrób to, a osiągniesz sukces. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wpisz do .htaccess ścieżkę względną do pliku.
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że po wpisaniu
Cytat /module/articles.php Muszę podać jeszcze wszystkie katalogi przed, a chciał bym, żeby to działo uniwersalnie. Tak, aby ścieżka była bezpośrednio z katalogu w którym znajduje się plik .htaccess. Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał ![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteBase /cos/cos2/cos3/
|
|
|
![]()
|
|
To może powiem o co mi chodzi i wtedy dostanę odpowiedź jak to zrobić
![]() Cytat www.domena.pl/nazwa_artykulu.html Był includowany taki plik Cytat page.php , a adres w przeglądarce zostawał taki jak jest (kiedy tak naprawdę plik "nazwa_artykulu.html" nie istnieje). Czy jest to wykonalne?
Ten post edytował Hectic 5.04.2007, 12:53:24 -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mod_rewrite i przekierowywanie wszystkiego do jednego pliku (index.php) który będzie obsługiwał wszystkie rządania i załączał wedle potrzeby odpowiednie pliki (lub pluł stroną 404 jeśli nie znajdzie odpowiednich plików)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mogę prosić o jakąś stronkę do poczytania? Tylko nie www.google.pl
![]() -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteRule ^nazwa_artykuly.html$ page.php Jeśli chcesz dać żeby nazwa była zmienna to daj Kod RewriteRule ^[0-9a-zA-Z-]+).html$ page.php?title=$1
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja porponuje coś takiego
Kod <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f #linie poniżej odkomentuj jeśli chesz wyświetlać zawartość katalogów #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> wszystko co ci potrzebne do odczytania adresu znajdziesz w
więcej w manualu apacha i na stronie php.net -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy zrobiłem coś źle, ale w obydwóch przypadka mam taki wynik
Cytat BŁĄD 404
Podany w zapytaniu adres nie został odnaleziony na tym serwerze. -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]()
|
|
prawdopodobnie twój serwer nie ma włączonego modułu mod_rewrite o tym jak to zrobić dowiesz się przeszukując forum
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Znalazłem i chyba nawet mi wyszło tylko jak wchodzę z adresu
Cytat To wyświetla mi Cytat /~czysty/ ale jak już z Cytat to wyświetla mi Cytat BŁĄD 404 Podany w zapytaniu adres nie został odnaleziony na tym serwerze. .htaccess Kod <IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On RewriteBase /~czysty/ RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f #linie poniżej odkomentuj jeśli chesz wyświetlać zawartość katalogów #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ./index.php [L] </IfModule> -------------------- Nie proś o to, idź i sam to zdobądź.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:17 |