![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam mały problem z formularzem. Chciałbym aby formularz zapamiętywał pola poprawnie wpisane. Nie mam problemów z kontrolkami typu textfiled, lecz nie wiem jak się odnięść do kontrolek typu: radio button, checkbox i list menu. Walidacja formularza działa w następujący sposób. Użytkownik wpisuje dane do formularza i naciska przycisk wyślij. Jeżeli jakieś pole zostawi puste pojawia się napis z prośbą o uzupełnienie tych właśnie pól. Pola typu textfiled formularz zapamiętuje, natomiast kontrolki wyżej wymienione ustawiają swoją wartość default'ową. Jak zrobić aby formularz zapamietywał i ich ustawienia? listing:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to powinno rozwiązać sprawe
przykładowe pola: input -> radio
input -> select
itd... do pozostalych pol pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie działa. Po wpisaniu:
W kontrolce pojawiają się następujące napisy: Dla Warszawy: Notice: Undefined index: select in C:\htdocs\php_mysql\formularz.php on line 103>Warszawa Dla Poznania, Krakowa i Radomia to samo. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywala ci błąd bo sprawdzasz wartość zmiennej $_POST['select'], która jeszcze nie została utworzona (bo formularz jeszcze nie został wysłany).
Używaj tego kodu: -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A i jak
to selected="selected" i checked="checked" -------------------- (\.../)This is Bunny
(O.o)Copy Bunny into your signature to help him... (> <)...on his way to world domination |
|
|
![]()
|
|
Bardzo wam dziękuję za pomoc. Wszystko działa oki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:11 |