![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W tym temacie możecie zamieszczać przypadki nietypowego zachowania oprogramowania w dniu 1 Kwietnia (tylko prawdziwe przypadki ![]() Pierwszy niech będzie mój Wiele osób wie o tym, że PHP ma wbudowaną funkcję wyświetlania swojego logo, gdy do dowolnego skryptu przekażdmy w GET: ?=PHPE9568F36-D428-11d2-A769-00AA001ACF42 Mało jest jednak takich, którzy próbowali to wywołać 1 Kwietnia. Okazuje się, że logo się nieco rozmazuje O.o Jeszcze lepszy obrazek jest na http://pl.php.net - chyba ktoś tam grzebał w źródłach (Jak dobrze, że dzisiaj nie włączyła się autokonwersja wszystkiego na boolean czy coś podobnego) -------------------- Kod thewanderer@debian:~$ sudo apt-get dist-upgrade Konieczne pobranie 666KB pakietów. Czy chcesz kontynuować? [T/n] nieeeeeeee |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3 kwietnia i dalej działa...
-------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo ja wiem czy to jest logo?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co tansky
![]() ![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, W tym temacie możecie zamieszczać przypadki nietypowego zachowania oprogramowania w dniu 1 Kwietnia (tylko prawdziwe przypadki ![]() Pierwszy niech będzie mój Wiele osób wie o tym, że PHP ma wbudowaną funkcję wyświetlania swojego logo, gdy do dowolnego skryptu przekażdmy w GET: ?=PHPE9568F36-D428-11d2-A769-00AA001ACF42 Mało jest jednak takich, którzy próbowali to wywołać 1 Kwietnia. Okazuje się, że logo się nieco rozmazuje O.o Jeszcze lepszy obrazek jest na http://pl.php.net - chyba ktoś tam grzebał w źródłach (Jak dobrze, że dzisiaj nie włączyła się autokonwersja wszystkiego na boolean czy coś podobnego) To nie jest zadnen 1 kwietnia - poszukaj lepiej o Eastern Egg w oprogramowaniu OS. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:42 |