![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam mały problem dotyczacy php-fusion. Nie wiem jak moge zmienic obrazki ktore wyswietlaja sie w panelu administratora (w zarzadzaniu trescia/wtyczkami/uzytkownikami/strona) na swoje ale nie w formacie .gif.
Wczesniej nie moglem i teraz nie moge tego znalezc w zadnym pliku ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej kliknąć na obrazku, który chcesz zmienić prawym przyciskiem myszy, kliknąć "właściwości" i znaleźć ścieżkę, gdzie jest obrazek np .../administration/images/nazwa_obrazka.
Potem przekopiować do tego katalogu nowe obrazki i wszystko. Tak w każdym razie ja to robię. Chyba, że chcesz zmienić rozszerzenie na np .jpg. Wówczas musisz poszukać pliku gdzie jest zapis odnośnie plików graficznych. Tak naprędce przejrzałem większość plików .php w katalogu administratora i nie znalazłem. Chyba łatwie zmienić rozszerzenie pliku graficznego ![]() -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W bazie danych, w tabeli (tu prefiks. domyślnie fusion_)admin i szukasz rekordu admin_image i zmieniasz na NAZWĘ pliku graficznego wraz z rozszerzeniem. Ikonki muszą się znajdować w administration/images/ .
Zakładam, że znasz podstawy obsługi bazy danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 08:23 |