![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na PHP i MySQL znam się już na tyle, aby zrobić własny projekt bez zaglądania do książek..., ale teraz mam problem i nawet ona mi w tym nie pomoże.
Wykonałem następujący kod logowania na stronie oparty na bazie MySQL:
Plus jeszcze jeden potrzebny do tego plik:
A oto sedno sprawy, przy logowaniu jakimkolwiek loginem, potrzebuje to wykonać 2x zanim zostanę zalogowany. Brak błędów przy logowaniu. Prosze o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mogę się mylić ale tak się dzieje dlatego że :
1. ładujesz katia.php (autoryzacja = false) 2. dołaczasz login.php z formularzem do katia.php 3. wypelniasz formularz (submit->przeladowanie katia.php) (nadal autoryzacja = false bo nie sprawdzone ze baza) 4. a wiec znow dolaczasz login php - gdzie sprawdzasz posty z baza i dopiero ustawiasz autoryzacje=true to jest chyba przyczyzna że 2 razy musisz to robic sprawdzanie z baza powinno chyba być na poczatku pliku katia.php pozdrawiam Ten post edytował conip 2.04.2007, 13:47:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W login.php wstaw na początku:
Powinno działać ![]() Nie możesz ustawiać sesji nie mając jej zdefiniowanej ![]() Ten post edytował uli 2.04.2007, 13:30:03 -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawione baza sprawdzana teraz na poczatku i wszytko ok ![]() to teraz maly OFFTOPIC: czy podoba wam sie mój styl pisania? co powinienem zmienić? Nie, masz za mało wcięć i klamer przez co kod staje się nieczytelny. Zobacz: » PHPedia :: Styl kodowania » PHP.PL :: Styl kodowania PEAR » PHP.PL :: Standardy kodowania Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:47 |