![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kolejny problem, moze nie doczytalem, moze ktos pomoze mi szybciej.
Wczytuję plik xml i rozumiem że w zmiennej $currentconfig znajduje się obiekt simplexml:
Teraz odwołuję się do danych zawartych w obiekcie:
Generalnie to powyższe odwołanie powinno zwrócić mi nazwę parametru "name" z:
Nazwa jest OK, ale kiedy dane które wracają z wywołania potraktuję gettype on zwracam mi object. Wydaje mi się, że powinienem zamienić obiekt na tablicę tylko jak to zrobić i czy to jest to rozwiązanie? -------------------- only Google!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy gdzie tą "ok" nazwę uzyskasz, jeżeli portaktujesz wyniki przez echo automatycznie soatnie wykonane rzutowanie do typu string i dostaniesz "nazwa_do_zwrotu"
po co zamieniać na tablicę? SimpleXML jest zbudowany w oparciu o iteratory więc możesz na obiektach operować jak na tablicach, tylko jak potrzebujesz sobie już konkretne dane wybrać z simplexml to dobrze je przerzutować do konkretnego typu. -------------------- current: nexcite cms (0.2.5) running on top of netsource framework (0.5.3)
workbench: nsapi | php 5.1.2 | mysql 5.0.18 | phpmyadmin 2.9 rc1 | zend studio 5.2.0 | apache/2.2.0 (linux/suse) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Echh no właśnie wystarczyło zwykłe (string) i już jest OK. Poprostu nie wiedziałem jak to zrobić, tak czy siak dzięki za pomoc.
-------------------- only Google!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:20 |