![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hejka!
mam nastepujacy problem: za pomoca formularza mam wprowadzic dane do bazy. niektore dane (z innych tabel) musze uprzednio pobrac. przedstawie moze fragment skryptu:
dostaje jednak komunikat: Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: invalid input syntax for integer: "" " title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual nie wiem czemu.. oczywiscie tabela 'glowna' zawiera rowniez pole 'id', jednak jest ono typu serial, wiec samo sie zwieksza. poza tym nawet jesli probowalam cos takiego:
to nadal problem byl ten sam.. ma ktos z Was moze pomysl z czym moze byc problem?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
try
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowalam zmienic ' ".$zmienna. " ' na '$zmienna'.. ale nie pomaga.. nadal ten blad:
Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: invalid input syntax for integer: "" in /var/www/htdocs/test.php on line 136" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual gdzie line 136 to jest wlasnie tresc tego inserta.. sprobowalam tez zrobic jak radziles, jednak to zupelnie nie przeszlo.. otrzymalam: Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: zero-length delimited identifier at or near """" LINE 2" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jakies inne propozycje? juz jest wsjo, mialam pare bledow w skrypcie .. i to nie przy insert tylko wczesniej.. wiec jest si. dzieki za rady:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie tak
tylko
zle byl cudzyslow |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:37 |