![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem skrypt, którego działanie opisałem w komentarzach.
Powinien zamieniać Cytat [img=adres]podpis[/img] na Oto skrypt.
Działa strasznie wolno. Nie sprawdzałem, jaki jest czas wykonania skryptu, ale kiedy przechodzę na stronę z użytym [img=adres]podpis[/img], to strona ładuje się dużo wolniej, a czasami wywala błąd: Cytat MySQL server has gone away i zawartość strony po błędzie nie ładuje się.Czy pomógłby mi ktoś odchudzić ten skrypt? A może wiecie, jak zostało to rozwiązane na wikipedii? (wiem, na wikipedii skrypt ten jest bardziej rozbudowany i funkcjonalny) http://wiesz.squarezone.pl/WIESZ:Uwagi_o_w...3.C5.82_obrazka Dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
curl_setopt" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - Poczytaj sobie o CURLOPT_CONNECTTIMEOUT i CURLOPT_TIMEOUT bo najwięcej czasu zajmuje sprawdzenie, czy obrazek na zewnętrznym serwerze istnieje.
-------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli mam być szczery i nie udawać mądrzejszego z php niż w rzeczywistości jestem, powiem tak:
ta funkcja to jakaś wyższa szkoła jazdy. Zrozumiałem jedynie, że CURLOPT_TIMEOUT to maksymalna liczba sekund na wykonanie funkcji cURL, a CURLOPT_CONNECTTIMEOUT maksymalna liczba sekund czekania na połączenie, a w przypadku, gdy wartość jest 0, będzie próbowało się łączyć dopóty, dopóki się nie połączy. Dobrze zrozumiałem? Niby teoria (jakaś tam marna) za mną, ale nie umiem tego wcielić w życie i zastosować do tego konkretnego przykładu. Mogę liczyć na pomoc? EDIT Może jednak? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:24 |