![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do tej pory nie uzywalem addEvent do obslugi eventow na mojej stronie, wystraczylo mi
Kod document.onmouseover = onms_over; function onms_over(ev) { ev = ev || window.event; //dla rozroznienia FF i MSIE if(!ev) return; var ocElement = ev.target || ev.srcElement; ... } proszę używać poprawnego bbcode poprawiam revyag ma to ta zalete ze nie musze podlaczac zdazenia do okreslonego obiektu tak jak to jest z addEvent tylko sobie sprawdzam wewnatrz onms_over na co wlasnie najechalem i jesli jest to obiekt o ktory mi chodzi wykonuje czynnosc. a wiec nie ma problemu z dodaniem nowym obiektow ktore maja zostac obsluzone przez JS problem pojawia sie z <input />'em i onfocus. input.onfocus, window.onfocus, document.onfocus nie dzialaja:) a nigdzie nie znalazlem jakiejs podpowiedzi. teraz moglbym uzyc addEvent() ale gdy dynamicznie dodam 100 inputow to bede musial potem 100 wywolac addEvent, a ze jestem leniwy to moze jednak istnieje jakies rozwiazanie tego problemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie mozesz zbudowac funkcji typu AddInput i polaczyc dodawanie inputu z addEvent?
-------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale to nie zmienia faktu ze bede musial wykonac te dwie czynnosci razem. dlatego pytam czy nie ma prostszego rozwiazania
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:58 |