![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam bardzo dziwny błąd korzystając z klasy Zend_Db_Table, metody fetchAll() Mam taki skrypt:
Komunikat błędu jaki dostaje: Fatal error: Class 'Zend_Db_Table_Row_Abstract' not found in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\test\library\Zend\Db\Table\Row.php on line 37 (oczywiście klasa ta jest tam zaimplementowana.) Tabela 'forms' w bazie wraz z danymi również istnieje. a przed tym komunikat wyświetla jakiś cały plik (oto jego fragment):
Siedze nad tym dwie godziny i nie mogę dojść do rozwiązania.. gdyby ktos pomógł byłbym wdzięczny ![]() Ten post edytował ska 30.03.2007, 17:55:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 1 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten błąd występuje w wersji Zend Framework 0.9.0. Aby go wyeliminować, zaktualizuj pliki frameworka do wersji 0.9.1.
-------------------- lorem ipsum : polska społeczność zend framework
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po napisaniu postu mnie natchnęło i właśnie to zrobiłem.. działa
![]() ale i tak dzięki... -----------EDIT--------------- witam, nie chciałem zaczynać nowego tematu, bo sprawa także dotyczy Zend_Db_Table, a mianowicie 'poruszaniu się' po obiekcie metody fetchAll().
najwygodniej oczywiście przechodzić przez dane pętlą foreach, no ale robi sie problem, gdy np. buduje sobie drzewo algorytmem iteracyjnym gdzie pętla w pętli będzie zachodzić np. kilkakrotnie. W tym momencie foreach wywołany w innym foreach wykonuje się raz i przerwane zostają wszystkie nadrzedne pętle foreach. Obiektu $result nie mogę przejść petlą for gdyż nie mogę się odwoływać do instancji jak do tablicy... no i moje pytanie, czy jest jakis sposób na obejście tego ![]() z góry dziękuję, pozdrawiam Ten post edytował ska 3.04.2007, 21:56:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 7 Dołączył: 5.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
faktycznie, dziekuję..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę zaczynać nowego tematu.
Zastanawiam się czy Zend_Db_Table można nazwać ORM'em ? Co sądzicie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się czy Zend_Db_Table można nazwać ORM'em ? Co sądzicie ?? niestety nie :( brakuje mi tego bardzo, nie ma tez tak prostych spraw jak dynamicznie tworzone findery $user->findByActive(1); gdzie Active to nazwa kolumny w tabeli uzytkownikow. w propozycjach sa rozwiazania okolo-ormowe |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 00:23 |