![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Prosił bym o ocene mojego PIERWSZEGO projektu wykonanego na "DIV'ach" Mile widziana także ocena laya.. Oto link do strony: http://www.rafolik.kom.pl/pc/ Pozdrawiam Ten post edytował rafolik 30.03.2007, 11:39:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Skąd: Kraków/Lublin/Lubartów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proste ale działa
![]() Lay zbyt prosty by coś oceniać. -------------------- Lepiej kijek obcinkować niż go potem pogrubasić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak napisał frickle, proste ale działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak na pierwsze cięcie to jest elegancko co do laya - to jak poprzednicy - prosty (nie specjalnie mi się podoba) ale na tle tego co widywałem to jest nieźle
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilka rad:
1. Zamiast: Może lepiej byłoby: (odpowiednio to ostyluj) 2. Takie coś: możesz zapisać jako:
a w stylach odnosić się: #lewo div { ... } 3. W menu pousuwaj <br />, zamiast tego przerwy kontroluj marginesami 4. W menu, zamiast np. <li>Hardware</li> używaj <h2> hardware</h2> << jest to tytuł 2 stopnia. 5. W <div id="srodek"> do tekstu używaj paragrafów, np:
i nie musisz nawet stosować <hr/>, wystarczy ostylować <p> (zastosuj border-bottom dla <p/>) 6. <p>R E K L A M A</p> << zamień na <h2>Reklama</h2> (możesz w stylach ustawić odstępy między literami i żeby tekst był pisany dużymi literami) 7. Jeszcze jedna rada, stosuj formatowanie kodu, żebyś mógł w przyszłości łatwiej odczytywać kod w dużych projektach. Przykład: zamiast pisz: To tyle rad, pozdrawiam! PS. jak na pierwszy projekt to wyszło b. dobrze! Moje rady odnoszą się do raczej mało znaczących błędów lub semantyki ![]() -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W IE prawy blok spada na dół.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ano: Wielkie dzięki za te wszystkie rady, napewno da mi to do myślenia ;]
Babejsza: Pod jakim IE ? mi pod 7 i 6 wyświetla prawidłowo Ale to że IE jest zuuue ![]() Pozdro! Ten post edytował rafolik 30.03.2007, 16:48:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź jeszcze raz pod IE 6.0 a to ze jest złe to nie zmienia faktu ze trzeba dbać także o userów tej przeglądarki
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na IE6 się rozjeżdża, pod IE7 jest ok.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najbardziej z tej strony podoba mi się top
![]() Reszta też raczej w porządku, ale czegoś mi tu brakuje :/ 1. Pomiędzy divami nie rób br'ów rób to za pomocą marginesów. 2. IP jest zbędne ;P 3. Piszesz w xHTML więc zamiast: Napisz: Ocena: jak na pierwszą strone na divach to 5/10 Ten post edytował Sokal 31.03.2007, 07:28:47 -------------------- Jabber/E-Mail: dominiksokal[at]gmail.com | GG: #3795571
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedna rada: przejdź na xhtml 1.0 strict, a stronę wysyłaj jako application/xhtml+xml, zobacz tutaj: http://doktorno.boo.pl/content_negotiation.php <chodzi o ten skrypt w php
-------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:06 |