![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Mam mały problem ze skryptem nie moim, ale z moimi poprawkami. Po ruszeniu tej lokomotywy dowiaduję się, że: Warning: move_uploaded_file(../../galerie/katalog_10/f13.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/apache/www/htdocs/adamo.fr.pl/gim47.fr.pl_v2/tools/add_galery/up.php on line 84 Warning: move_uploaded_file(): Unable to move '/tmp/phpgBZCFU' to '../../galerie/katalog_10/f13.jpg' in /usr/local/apache/www/htdocs/adamo.fr.pl/gim47.fr.pl_v2/tools/add_galery/up.php on line 84 Linia 84 w kodzie to linia nr 14 w kodzie niżej Kod wygląda tak: <form enctype="multipart/form-data" action="up.php" method="POST"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000" /> <input name="plik" type="file" /> <input type="hidden" name="id" value="<? echo"$folder" ?>" /> <input type="submit" value="Wyślij plik" /> </form> <?php $plik_tmp = $_FILES['plik']['tmp_name']; $plik_nazwa = $_FILES['plik']['name']; $plik_rozmiar = $_FILES['plik']['size']; if(is_uploaded_file($plik_tmp)) { move_uploaded_file($plik_tmp, "../../galerie/$folder/$plik_nazwa"); if(file_exists("../../galerie/$folder/$plik_nazwa")) { echo "Plik: <b>$plik_nazwa</b> o rozmiarze <b>$plik_rozmiar bajtów</b> został przesłany na serwer!<br><br>"; include("table.txt"); } else echo"wystąpił błąd."; } ?> Wiemy, że $folder istnieje, i działa. Byłbym wdzięczny za pomoc, to dla mnie ważne. I nie krzyczcie -> jestem trochę zielony ![]() Pozdrawiam, Adam Ten post edytował Chiq_ 29.03.2007, 18:48:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie masz zdefiniowaną zmienną $folder
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kilometry do tylu....
skrypt generuje nstępny dostępny plik ( katalog_x ). Nastpępnie przesyła to na tę stronę (POST). I tutaj ją odbieram, wykorzystuję wcześniej.... i działa. Na jej podstawie tworzę nowy katalog, więc działa (odbywa się to na tej samej stronie co skrypt). Przed tym co podałem wcześniej mam tylko tyle : <? //wykonywanie przygotowań do wgrywania $folder=$_GET["folder"]; $title=$_GET["title"]; $opis=$_GET["opis"]; if(($folder=="") or ($title=="") or ($opis=="")){ echo""; } else { // tworzenie katalogu if(file_exists("../../galeria/$folder")) echo""; else mkdir("../../galeria/$folder", 0777); chmod("../../galeria/$folder", 0777); //zapis tytułu if(file_exists("../../galeria/$folder/title.txt")) echo""; else $b = fopen("../../galeria/$folder/title.txt", "w"); // zapisanie danych fputs($b, $title); // zamknięcie pliku fclose($b); //zapis opisu if(file_exists("../../galeria/$folder/opis.txt")) echo""; else $ba = fopen("../../galeria/$folder/opis.txt", "w"); // zapisanie danych fputs($ba, $opis); // zamknięcie pliku fclose($ba); //log: echo"<span >"; if(file_exists("../../galeria/$folder")) echo"Utworzono katalog o nazwie: <b>$folder</b><br>"; else echo"Błąd przy tworzeniu katalogu o nazwie: $folder<br>"; if(file_exists("../../galeria/$folder/opis.txt")) echo"Utworzono plik <b>opis.txt</b> w folderze <b>$folder</b><br>"; else echo"Błąd przy tworzeniu pliku <b>opis.txt</b> w folderze <b>$folder</b><br>"; if(file_exists("../../galeria/$folder/title.txt")) echo"Utworzono plik <b>title.txt</b> w folderze <b>$folder</b><br>"; else echo"Błąd przy tworzeniu pliku <b>title.txt</b> w folderze <b>$folder</b><br>"; echo"</span><br><br><span class=\"bold\">Jeśli utworzono wszystkie pliki i foldery, można przejść do wysyłania pliku.<br>Pliki wysyła się pojedyńczo.<br><br>Jeśli coś poszło nie tak - prosiłbym o wiadomość.</span>"; } Ale nie sądze, aby problem tkwił tutaj.... pzdr, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:17 |