![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mma stronkę z formularzem i chciałbym aby dane z niej były zapisywane do pliku tekstowego. Mam w formularzu checkboxa i zapisuje mi tylko daną z ostatniego z checkboxów... Rozumiem w czym problem - nadpisuje dane, ale czy jest możliwość żeby wrzucało mi do pliku txt wszystkie opcje zaznaczone bez zmieniania nazw checkboxów?
oto stronka: <form method="post" action="formularz.php"> <Input type="checkbox" name="przedmioty" value="jezyk_polski"> Język polski <Input type="checkbox" name="przedmioty" value="jezyk_angielski"> Język angielski <Input type="checkbox" name="przedmioty" value="matematyka"> Matematyka <Input type="checkbox" name="przedmioty" value="fizyka"> Fizyka <input type="reset" value="Wyczyść i wypełnij ponownie"> <input type="submit" value="Wyślij formularz"> i plik formularz.php <?php $dane1 = $_POST['imie']; $dane2 = $_POST['profil']; $dane3 = $_POST['jezyk']; $dane4 = $_POST['przedmioty']; $dane5 = $_POST['uwagi']; $file = "plik.txt"; $fp = fopen($file, "a"); flock($fp, 2); $dane = $dane1."`".$dane2."`".$dane3."`".$dane4."`".$dane5."\n"; fwrite($fp, $dane); fclose($fp); ?> (oczywiście w formularzu są też pola z zapytaniem o imie, profil, jezyk i uwagi, ale nie przytaczałem ich tu, bo nie stanowią podstawy problemu) Ten post edytował karlkar 29.03.2007, 18:15:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ma nie nadpisywac, jesli tak samo nazywaja sie wszystkie checkboxy. Niech kazdy ma inna nazwe ...
-------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No włąśnie o to pytam czy innego wyjścia jak zmiana nazw nie ma?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
name="przedmioty[]" a tak nie działa ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
name="przedmioty[]" a tak nie działa ? jestes tu nowy wiec jak bys niewiedzial to linki na tablice array foreach -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg. mnie to możesz najpierw odczytać zawartość pliku do zmiennej. Potem dodać do niej nową zawartość, ewentualnie zmienną sumującą stringi wczytanej zawartości z nową do dodania.
Mam nadzieje, że się rozumiemy -------------------- ze4lot.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:16 |