![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcialbym dorobic wersje jezykowe dla swojej strony. Wybralem framewrok gettext. Z jakiegos powodu nie dzila niestety, oto co robie: 1. prosty plik: <?php $language = 'de_DE'; putenv("LANG=$language"); setlocale(LC_ALL, $language); $domain = 'messages'; bindtextdomain($domain, "/var/sites/wrr/locale"); textdomain($domain); echo _("Hello World"); ?> 2. utworzyllem sciezke: /var/sites/wrr/locale/de_DE/LC_MESSAGES/ 3. bedac w var/sites/wrr - xgettext -n *.php 4. mam plik messages.po 5. edytuje go, zmieniam CHARSER na utf-8, i wpisuje tlumaczenie msgstr "willkommen" 6. msgfmt messages.po - co tworzy mi plik messages.mo 7. kopiuje oba pliki do locale/de_DE/LC_MESSAGES/ i to wszystko.. nie mam zadnego bledu,ale i tlumaczenie nie chwyta. CZy cos tutaj przegapilem? pozdr. chyba cos mam: setlocale(LC_ALL, $language); zwraca false kiedy zwardampuje to. czy ktos ma pojecie dlaczego tak sie dzieje? jestem na ubuntu 6.06 Ten post edytował ds26 29.03.2007, 12:27:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 06:11 |