![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy ktoś z forumowiczów spotkał się może z jakimiś rozwiązaniami, skryptami, które dawałyby taka możliwość? Jeżeli tak to prosiłbym o jakieś wskazówki lub źródła informacji, ponieważ nie trafiłem jak na razie na nic godnego uwagi. -------------------- System Sprzedaży Internetowej Syspin: www.syspin.pl
Moja strona: www.tulikowski.com |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak się nie myle to wystarczy odbierać dane poprzez fsockopen.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz co chcesz zrobić bo czytnik wpisuje ciąg znaków i zwykle (zależy od modelu) "wciska" enter (to pik!)
![]() Jeśli masz formularz na WWW, bo domyślam się że chodzi o progam w php skoro tutaj piszesz to wystarczy że postawisz kursor na input type=text i czytnikiem dokonasz wpisania np. kodu EAN a co dalej to za mało napisałeś ale to już proste bo masz dane w formularzu. Sterowników do czytnika w php nie napiszesz ![]() Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz co chcesz zrobić bo czytnik wpisuje ciąg znaków i zwykle (zależy od modelu) "wciska" enter (to pik!) ![]() Jeśli masz formularz na WWW, bo domyślam się że chodzi o progam w php skoro tutaj piszesz to wystarczy że postawisz kursor na input type=text i czytnikiem dokonasz wpisania np. kodu EAN a co dalej to za mało napisałeś ale to już proste bo masz dane w formularzu. No właśnie nie miałem nigdy nie miałem do czynienia z czytnikiem kodów kreskowych, a chciałbym zrobić aplikację, dzięki której sczytywałbym dane za pomocą czytnika i wstawiał je do formularza. Aby nie przeciągać więc niepotrzebnie wątku zapytam - aby się upewnić. Gdy ustawie focus na dowolne pole tekstowe input i odczytam jakiś kod, to dane odczytane przez czytnik zostaną wstawione w to pole?? -------------------- System Sprzedaży Internetowej Syspin: www.syspin.pl
Moja strona: www.tulikowski.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Gdy ustawie focus na dowolne pole tekstowe input i odczytam jakiś kod, to dane odczytane przez czytnik zostaną wstawione w to pole?? Tak. Łukasz -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:42 |