![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jestem nowy na forum. Chcialem prosic o pomoc w zwiazku z COOKIES. Sprawa wyglada nastepujaco. Mam strone ktorej zawartosc ladowana jest z plikow (*.php) za pomoca skryptu i jesli do swojej wyszukiwarki wpisze jakies wartosci to za pierwszym razem sie od razu normalnie wyswietla rezultat (uzywam COOKIES) ale jak zmienie wartosci w wyszukiwarce i potwierdze to na stronie wszystko sie zmienia dopiero po odswierzeniu. Probowalem juz z buforowaniem danych, z <Meta>itd. i nic. Podam stronke. www.sunalee.pl HELP!!!!! ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie to forum. Spróbuj zamiast cookies użyć sesji. Powinno być lepiej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesje i cookies działają dop. po przeładowaniu strony, najpierw wartość jest zapisywana a na kolejnej stronie lub po przeładowaniu strony z której zapisano dane można je odczytać.
Łukasz p.s. a tak na przyszłość, nie wolno powielać postów -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok zgadzam sie ze dopiero po przeladowaniu strony...ale przeciez po potwierdzeniu wybranych opcji w wyszukiwarce nastepuje przeladowanie ktore i tak nic nie daje... podam Wam kod ktory ustawia cookies
a)
zmienna $ok to wartosc przycisku SUBMIT ---------------------- Jeśli chcemy dać kod na forum umieszczamy go w odpowiednich tagach BB Code, tym razem poprawiłem, ale na przyszłość proszę się do tego stosować. --- ~strife |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale możesz przeładować stronę submitem z formularza, na początku przypisać wartość do sesji albo ciasteczka a potem ją wczytać w formularz. Jeśli będziesz miał najpierw przypisanie nowej wartości a potem jej odczyt to zadziała bez dodatkowego przeładowania.
|
|
|
![]()
|
|
Ale jak przyciskowi submit nadac dwie wartosci? Przeciez on juz ma za zadanie wyslac dane z formularza....
![]() EDIT Juz znalazlem odpowiedz na ten przycisk....W takim razie prosze o pomoc z tym jak zrobic odswiezenie jednorazowe strony bo juz mi wszystko chodzi z tego co widze ale jak odswieze strone. Jak zrobic zeby strona sie przeladowalala tylko raz? Ten post edytował magier123 27.03.2007, 12:41:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował babejsza 27.03.2007, 13:31:32 |
|
|
![]() ![]()
|
|
No niestety nie dalo rady z tymi COOKIES
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:38 |