![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem (dylemat) piszę engine do stronki i chciałem layout zrobić w smarty, tylko jest jeden problem. Niektóre elementy mają się wyświeltać w konkretnych warunkach (if), więc w php wiem jak to zrobić ale jak zrobić coś takiego dla szablonu w smarty?? I jeszcze jedno pytanie przy okazji: Czy, żeby korzystać ze smarty na serwerze na którym chcę umieścić stronę musi być ono już zainstalowane czy mogę je sam zainstalować, bez proszenia się admina?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam,
mam pewien problem (dylemat) piszę engine do stronki i chciałem layout zrobić w smarty, tylko jest jeden problem. Niektóre elementy mają się wyświeltać w konkretnych warunkach (if), więc w php wiem jak to zrobić ale jak zrobić coś takiego dla szablonu w smarty?? I jeszcze jedno pytanie przy okazji: Czy, żeby korzystać ze smarty na serwerze na którym chcę umieścić stronę musi być ono już zainstalowane czy mogę je sam zainstalować, bez proszenia się admina?? 1. Smarty nie musi byc zainstalowane na servie,to zwykla klasa ktora includujesz. 2. Poczytaj TO -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Z tego co kojaże ![]() A ściągnąć można je ze strony: http://smarty.php.net/. -------------------- pozdrawiam bamboos
http://piorun.ds.pg.gda.pl/~ronek/log/jedyne.wma |
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat
link nie działa :? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat("rzseattle)
link nie działa :? ech rypane piwko.pl sproboj kilka razy bo ten link dziala i wlasnie mi go otwiera -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
przykład if w SMARTY
Kod {if $cos_tam }
pokazywany tekst {else} inny tekst {/if} Pętelka (niby foreach ) Kod {foreach from=$arrBody item=strBody} {$strBody} {foreachelse} brak danych {/foreach} -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Cytat przykład if w SMARTY
Kod {if $cos_tam } pokazywany tekst {else} inny tekst {/if} czyli $cos_tam to zmienna ktora rownoczesnie sprawdzam w skrypcie php?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat czyli $cos_tam to zmienna ktora rownoczesnie sprawdzam w skrypcie php??
w skrypcie nie musisz jej sprawdzac, wystarczy ze ja przekazesz do smarty przez [php:1:5bde0d7771]<?php $smarty->assign( 'cos_tam', $zmienna); ?>[/php:1:5bde0d7771] a smarty sam sprawdzi warunek jaki mu podasz w szablonie i wykona odpowiednia akcje -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
chodzilo mi o cos takiego:
[php:1:a3239c4b2b]<?php if($cos_tam) { wykonaj obliczenia; $wynik=....; $smarty->assign('cos_tam',$cos_tam); $smarty->assign('wynik',$wynik); } ?>[/php:1:a3239c4b2b] i teraz w smarty: Kod {if $cos_tam}
{$wynik} {/if} czy dobrze mysle z polaczeniem tego? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
twoje rozwiazanie powinno dzialac ale optymalniejsze jest takie cos:
[php:1:040c4eb8f1]<?php if($cos_tam) { wykonaj obliczenia; $wynik=....; $smarty->assign('wynik',$wynik); } ?>[/php:1:040c4eb8f1] Kod {if $wynik}
{$wynik} {else} Nie ma wyniku {/if} -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
![]()
|
|
Już chyba rozumiem wszystko. Dzięki serdeczne rzseattle za pomoc i wyjaśnienie tego.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 06:15 |