![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a wiec wpadlem na pomysł aby zrobić coś w podobie do tego:
http://www.byy.pl/ lecz niewiem od czego sie zabrac.... podpowiedzielibyscie jakie funkcje mi sie przydadza... np. aby generować 3 znakowy dowolny ciąg.. np 4sd... aby wylosowany ciąg nie powtarzal sie z wpisem znajdujacym się już w bazie... od czego mam zacząć ![]() mam tkaie pytanie.. jak mam zoribć aby gdy ktoś nie wpisze nic do formualrza generowało automatycznie kilku znakowy ciąg ![]() ponieważ zrobiłem już wszytsko tylko niewiem wlasnie jak ten poblem rozwikłac.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego nie mod_rewrite? Ten plik też można generować za pomocą php, co prawda nie jest to zbyt wydajne, ale powinno wystarczyć. Możesz też tworzyć foldery i w nim plik index.php z przekierowaniem, ale to też nie jest najlepszy pomysł. Mozesz też zmieniać w konfiguracji Apache (czy innego serwera) przekierowania. Nic innego mi di głowy nie przychodzi. Albo możesz zapisywać te linki do bazy danych, a jako stronę błędu 404 dac skrypt php, który pobierze adres błędnej strony, sformatuje go, sprawdzi czy w w bazie danych jest jakieś odwołanie, i jeśli jest to wtedy przekierowuje na odpowiednią stronę.
Ten post edytował Michal2000 26.03.2007, 19:56:09 -------------------- "Wszystko powinno być zrealizowane tak prosto, jak to tylko możliwe, i ani trochę bardziej prosto" Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak dziękuje już zrobiłem... ale mam jedne pytanko jescze pomodziłem z tymi rzeczami i wyszło mi takie coś:
i jak moge ejecze do tego pola zaminowanego if-ami dodać jescze sprawdzanie że if($nnew==$url_new) { echo'komunikat';} coś w tym stylu.. aby działał kod.. ;D PS. $url_new pochodiz z formularza....., tak jak $url_old $liczba jest to kod gdy nikt nie wpsial do pola $url_new i jest on generowany i dodawany do bazy.. Ten post edytował fredzio90 26.03.2007, 22:44:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób rozwiązałeś ten problem?
-------------------- "Wszystko powinno być zrealizowane tak prosto, jak to tylko możliwe, i ani trochę bardziej prosto" Albert Einstein
|
|
|
![]()
|
|
wiecie moze jak objąc ten kod :
dodatkowo jescze jednym ifem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:25 |