![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam dopier ozaczynam przygodę z php więc prosze o wyrozumiałość
sytuacja jest taka iż nie mogę połączyć się z mysql przy pomocy php normalnie mysql działa bazę mam przygotowaną ale podczas wykonywania skryptu nie chce się połączyć z bazą ani jako root ani zwykły user i skrypt tak jakby wisi w tym miejscu dołożyłem 2x echo przed łączeniem i po żeby sprawdzić czy skrypt idzie dalej:
z tłumieniem błędów i bez jest tak samo tak samo jeżęli zastosuje : $db = new mysqli( 'localhost' , 'pomyj' , '*****' , 'Ksiazki'); to samo przy new mysql i mysql_connect(); najgorsze że skrypt nie wypluwa żadnych błędów i nie wiem gdzie szukać po prostu dochodzi do wyświetlenia "przed" i wisi cześć wypluwajki z phpinfo(); wygląda że wszystko jest ok (chyba) additional .ini files parsed /etc/php5/conf.d/bz2.ini, /etc/php5/conf.d/mcrypt.ini, /etc/php5/conf.d/mysql.ini, /etc/php5/conf.d/zlib.ini mysql MySQL Support enabled Active Persistent Links 0 Active Links 0 Client API version 5.0.18 MYSQL_MODULE_TYPE external MYSQL_SOCKET /var/lib/mysql/mysql.sock MYSQL_INCLUDE -I/usr/include/mysql MYSQL_LIBS -L/usr/lib -lmysqlclient Directive Local Value Master Value mysql.allow_persistent On On mysql.connect_timeout 60 60 mysql.default_host localhost localhost mysql.default_password no value no value mysql.default_port 3306 3306 mysql.default_socket /var/lib/mysql/mysql.sock /var/lib/mysql/mysql.sock mysql.default_user pomyj pomyj mysql.max_links Unlimited Unlimited mysql.max_persistent Unlimited Unlimited mysql.trace_mode Off Off działam pod Apache/2.2.0 (Linux/SUSE) + phpMyAdmin proszę o pomoc i z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysqli_connect to jakas klasa
nie widze jej, wiec skad moge wiedziec co sie tam dzieje na pewno sprawdzales bez uzycia klasy sie polaczyc? a sooory, php5, to nie moja dzialka ![]() Ten post edytował my salsa 26.03.2007, 12:11:51 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 20 Dołączył: 15.11.2006 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie wypisuje tego bledu?
Bo wyglada jakby po prostu skrypt przerywal dzialanie (exit()). Jak uzywasz stylu obiektowego to uzywaj go konsekwentnie. To samo ze strukturalnym.
Jakie jest dzialanie tego skryptu ? -------------------- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok temat nieaktualny już sobie poradziłe mokazało się że brat mi chciał numer wyciąć i cieszył się jak się męczyłem
poprostu w php.ini wyłączył wyswietlanie błędów :| i coś jeszcze musiał zrobic tylko nie wiem co żeby powstał błąd podczas łaczenia przeinstalowałem php i wszystkie jego muduły które potrzebuję włączyłem wyswietlanie błedów i ustawiłem je na E_ALL mogę się już połączyć ale mam malutki problem w dalszej części skryptu wrzucę go tu a nie będę kolejnego tematu zakłądał
i dostaję 2 ostrzeżenia: Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /srv/www/htdocs/rezultaty.php on line 40 Warning: mysqli_free_result() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /srv/www/htdocs/rezultaty.php on line 58 ok temat do zamknięcia lub kasacji przyczyną było zaniedbanie tzn brak spacji po where i przed like w zapytaniu dlatego $wynik zwracał false Ten post edytował pomyj 27.03.2007, 12:29:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. (początkujący)
Mam podobny problem jak kolega wyżej...chyba korzystamy z tej samej książki ![]() Poniżej fragment listingu oraz błąd:
Zwrócony błąd: Fatal error: Class 'mysqli' not found in c:\program files\apache group\Apache\htdocs\mysql_test\rezultaty.php on line 27 Sprawdziłem już parokrotnie czy zgadzają się nazwy bazy, login i hasło...wszytko ok. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:28 |