![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam forumularz komentowania który po wyplnieniu i wcisnieciu buttona dodaje do bazy tresc, tytul wpisanej wiadomosci.. w bazie mma też pole ids w ktore MUSI być umieszczona zmienna id przykórej dodawaliśmy komentarz..
w wiec przy edytowaniu mam taki link:
a wiec próbowałem zrobić tak wysyłanie zmiennaj id:
w funkcji dodawajacej do bazy zmienna $ids do globali i wysylanie.. mam kilka innych pol oprucz ids i wsyztsko ladnie dodaje, lecz niewiem jak można dodac zmienna id do bazy za pomocą forumlarza... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
A nie bedzie lepiej jesli do bazy bedziesz wrzucal tylko tytuł i opis a pole ids bedzie sie samo wstawialo (typ pola auto_incement w bazie) hmmm ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bo te pole ids odpowiada za wyswietlanie wszystkich komentarzy w danym wpisie .... coś ala dowload z kategoriami.. ;D
pryzkladowo mam strone: module.php?op=fun_mod&cmd=view&id=2 na tej samej stronie mam formularz z dodawaniem komenttarzy.. i dodaje te komentarze do oddzielnej tabeli.. i te pole ids zeby sie zapelnialo numerem id wpisu ktory komentuje Ten post edytował fredzio90 25.03.2007, 21:47:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nierozumiem w czym problem? tak jak dodajesz dane z formularza za pomocą tablicy $_POST , tak dodajesz $_POST['ids']
-------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 16 Dołączył: 22.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mhh.... sam nierozumiem jaki masz dokladnie problem.... ale widze ze to jest gotowy cms "jportal" a do niego caly suporcik po polsku mozna znalesc ... tu http://zsyp.pl/module.php?op=forum&PHP...46a5c8076d85734
|
|
|
![]()
|
|
nierozumiem w czym problem? tak jak dodajesz dane z formularza za pomocą tablicy $_POST , tak dodajesz $_POST['ids'] ale nie chodzi mi tutaj o wysylanie.. chodiz mi o to że tak linijka w formularzu: <input type="hidden" name="ids" value="$_GET["id"]"> ani tak <input type="hidden" name="ids" value="$_GET[id]"> nie pobiera mi z paska adresu zmiennej ID |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 12:08 |