![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
może temat podobny był, może nie, ja nie znalazłem - a szukałem ![]() zastanawia mnie, czy wasze przygody z PHP kończą się na zabawie, własnych projektach, pracy dorywczej, a może ktoś się może pochwalić stałą posadą ![]() temat być może bez sensu, ale zastanawiam się ilu z was naprawdę znalazło przyszłość przy programowaniu ![]() jeżeli już stała praca, to jak wrażenia? ![]() ![]() ![]() Ten post edytował my salsa 25.03.2007, 17:21:18 -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczęło sie od hobby na studiach.
Potem (IV i V rok) była to praca w agencji interaktywnej oraz nadal hobby i zabawa. Teraz pracuję jako programista ale już w ok. 90% Java i ok. 10% PHP. W domu nadal PHP jest hobby i zabawą (freelance). Nie wykluczam zawodowo powrotu do PHP. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) Teraz pracuję jako programista ale już w ok. 90% Java (...) To mnie przeraża ![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To mnie przeraża Oj polemizowałbym. A poza tym ja klepię w Java aplikacje stand-alone. Do WWW Java moim zdaniem jest nędzna w porównaniu z PHP czy Python'em.![]() Ale to już dyskusja na całkiem inny wątek. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od 1 klasy gimnazjum do dzisiaj (3 liceum) głównie hobby, choć zdarzyło się wykonać kilka projektów.
-------------------- dmx512
|
|
|
![]()
|
|
To może sonda na ten temat
![]() ![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Php zacząłem się bawić kiedy musiałem napisać małą aplikacje. Wtedy nauczyłem się jak nie powinno się używać php:) W obecnej pracy pisałem średnich rozmiarów aplikację intranetową, którą rozwijam do dzisiaj. Php stał się dla mnie pewnego rodzaju hobby. Zresztą uważam że do tego typu zadań jest prawie najlepszy. Lubi dłubać sobie w php. Po zatym C# i Java (uczę się) bo to przyszłość (co do tego drugiego to nie jestem do ońca przekonany ;p ).
pozdrawiam -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hobby, choć może Freelance kiedyś...
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
praca i hobby ale jak mike_mech planuje przerzucić sie na jave.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To i to razem - od polowy ogolniaka - jakos 5-6 rok sie zbliza. I tak zostalo - narazie PHP nie mam zamiaru zostawiac
![]() Ucze sie Javy powoli - ale tylko z ciekawosci i perspektyw w kwestii aplikacji okienkowych jakbym musial takowe napisac ![]() Pozatym RoR albo Python - nie wiem jeszcze - jeden z tych jezykow mam zamiar opanowac jak PHP ![]() Ten post edytował NuLL 26.03.2007, 17:37:53 -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 36 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Php? hmm.. na pewno praca... przede wszystkim hobby:P
Zamiast Javy stawiam na Oracla i pl/sql -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php jak na razie to przedmiot do zaliczenia... Jednak teraz jest to moje hobby, mam nadzieje że już nie długo obok javy będzie to moja praca
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hobby, wcześniej była to, można powiedzieć "praca", ale zdecydowanie do "pracy" potrzebna jest też Java
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Praca, praca, praca i php.pl jako hobby
![]() Z uwagi na to, że zajmujemy się tylko aplikacjami webowymi, wystarcza w 100%. Tam gdzie nie wystarcza (hehe - nie ma to jak spójność wypowiedzi) tam wkracza PL PgSQL i walka z procedurami. Taki tandem jest nie do pobicia.... -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak na razie to tylko hobby, ale nigdy nie wiadomo co będzie kiedyś
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
hobby i dodatkowe źródło dochodu. Przymierzam się powoli do Railsów
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Jak na razie hobby... zobaczymy, może kiedyś...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdyby nie to że sam niedawno miałem podobną sytuację to powiedziałbym że to niemożliwe ![]() -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja nie miałem i nie wiedziałem że tacy ludzie istnieją
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:48 |