![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc all , mam taki kod :
czy w php mozna wczytac do href nazwe pliku np "1.php" zapisana w bazie danych i jak to zrobic bo to co mam wyzej niestety nie dziala ( chodzi o to : <a href="'.$wiersz["plik"].'">) ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat czy w php mozna wczytac do href nazwe pliku np "1.php" zapisana w bazie danych Oczywiście, że można (notabene, to co masz, wydaje się być dobrym rozwiązaniem...).Kilka uwag do kodu: - masz zmienną $num_rows - oznaczającą ilość wierszy w bazie (dla danego warunku)? Następnie dla każdego wiersza wywołujesz zapytanie (i tworzysz tabelkę - czyli masz tyle tabel, ile wierszy zwraca zapytanie SQL)? - po co znacznik <ul> w znaczniku <div>? Przecież żadnej listy nie tworzysz... - po co znacznik <div> w znaczniku <td>? - również znacznik <span> w znaczniku <a> wydaje się być zbytecznym. Schematycznie (nie sprawdzane):
Ten post edytował JaRoPHP 25.03.2007, 16:45:02 -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do : jarophp ok pomijajac tamte tagi , to ten kod to jest to samo co napisalem powyzej tylko zapisany inaczej i nic nie zmienil , tak samo nie dziala
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 15 Dołączył: 7.11.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem, że Twój kod (w kwestii odnośnika) jest napisany dobrze, więc problem leży gdzieś indziej.
W pętli while wyświetl zawartość tablicy $wiersz:
Również pokaż, co otrzymujesz w wyniku działania skryptu (źródło strony - tę "niedziałającą" część). -------------------- Kto pyta, nie błądzi...
Kto zbłądził, ten pyta... |
|
|
![]()
|
|
ok doszedlem juz dzieki za podpowiedz z wyswitleniem tej tablicy , nie wczytywalo mi jednej zmiennej bo nie dalem jej w zapytaniu select . Teraz dziala
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:25 |