![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałam... bezskutecznie
![]() Jaka komenda w php służy do tworzenia pliku? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałam... bezskutecznie ![]() Jaka komenda w php służy do tworzenia pliku? Cześć Tereska ![]() Poczytaj o fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba lepiej touch()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a da się zrobić coś takiego żeby tworzyć np plik html na podstawie kodu wpisanego z textarea?
-------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a da się zrobić coś takiego żeby tworzyć np plik html na podstawie kodu wpisanego z textarea? Tworzysz plik *.html i zapisujesz do niego zawartość textarea.... chyba, że myślisz o czymś innym -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak zrobić to w php aby stworzył mi taki plik?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak zrobić to w php aby stworzył mi taki plik? Trzeba zaznajomić się z funkcjami: fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual fwrite" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ub file_put_contents" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual fclose" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
tak , znam te funkcje, ale one dopisują tylko zawartość do pliku, który istnieje.
a ja chcę stworzyć plik, a dopiero poźniej dopisać do niego wartość -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
tak , znam te funkcje, ale one dopisują tylko zawartość do pliku, który istnieje. a ja chcę stworzyć plik, a dopiero poźniej dopisać do niego wartość Z tego co można wyczytać w manualu do funkcji fopen: Cytat w - Otwiera tylko do zapisu; umieszcza wskaźnik pliku na jego początku i obcina plik do zerowej długości. Jeśli plik nie istnieje to próbuje go utworzyć. No chyba, że to nie jest tworzenie pliku ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
mam tutaj taki kod:
tworzy mi plik o podanej nazwie ale już nie chcę dopisać do niego zawaretości textarea. wyskakuje mi błąd: Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /webpocket/wykonaj.php on line 11 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /webpocket/wykonaj.php on line 13 Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /webpocket/wykonaj.php on line 16 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /webpocket/wykonaj.php on line 18 Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /webpocket/wykonaj.php on line 11 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /webpocket/wykonaj.php on line 13 Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /webpocket/wykonaj.php on line 16 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /webpocket/wykonaj.php on line 18 w czym jest błąd? poprawcie mi ten kod jeśli możecie. -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
poprawcie mi ten kod jeśli możecie. Śnisz ![]() ![]() Próbujesz wewnątrz funkcji skorzystać ze zmiennej $plik do otworzenia pliku za pomocą fopen(). Tej zmiennej nie widać wewnątrz funkcji, stąd plik nie zostaje otworzony i dlatego flock() wywala błąd. Poczytaj o zasięgu zmiennych Ten post edytował mike_mech 25.03.2007, 12:37:48 |
|
|
![]()
|
|
Śnisz ![]() ![]() Próbujesz wewnątrz funkcji skorzystać ze zmiennej $plik do otworzenia pliku za pomocą fopen(). Tej zmiennej nie widać wewnątrz funkcji, stąd plik nie zostaje otworzony i dlatego flock() wywala błąd. Poczytaj o zasięgu zmiennych to ja już naprawdę nie mam pojęcia. proszę napisz mi gotowy kod, będę bardzo wdzięczny -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Człowieku, więcej samodzielności!
Napisałeś posta 3 minuty po tym jak Ci odpowiedziałem. Zakładając że wciskałeś F5 co chwila to miałeś najwyżej 2 minuty na przeczytanie tego co Ci wysłałem i postaranie sie o poprawienie samemu. Zrobiłeś to czy wyszedłeś z założenia, że nie wiesz, pojęczysz chwilę i dostaniesz gotowca? Odpowiedź jest prosta. Żałosne. |
|
|
![]()
|
|
Człowieku, więcej samodzielności! Napisałeś posta 3 minuty po tym jak Ci odpowiedziałem. Zakładając że wciskałeś F5 co chwila to miałeś najwyżej 2 minuty na przeczytanie tego co Ci wysłałem i postaranie sie o poprawienie samemu. Zrobiłeś to czy wyszedłeś z założenia, że nie wiesz, pojęczysz chwilę i dostaniesz gotowca? Odpowiedź jest prosta. Żałosne. poprawiłem swój kod dużo wcześniej bo zamieniłem na funkcję file_put_conents() parser nie wywala błędu ale nie chce mi zapisac do utworzonego pliku nic. oto mój kod
Ten post edytował jarmiar 25.03.2007, 12:50:36 -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Hmm no nie wiem co Tobie tam nie pasuje, bo mi kod działa .. znaczy działa tak, że plik tworzy i zapisuje do niego zawartość.
Jedynym felerem jest to, że funkcja dodaj() nic nie zwraca i sprawdzając warunek w 18 linii zawsze będzie false i pokaże się komunikat "Błąd". Zresztą w 17 linii wywołujesz funkcję dodaj() i robisz to w linii 18. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
zrobiłem też jak ty mówiłeś i nie działa.
napisałem jeswzcze inny kod i tutaj mi nie działa. może coś pomożesz plik wykonaj.php
plik wykonaj2.php
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:30 |