![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zastosowałem w próbnym pliku mojego serwisu skrypt, który miałby pobierać z adresu zmienną lang i przekazywać ją instrukcji switch, która rozpoznaje czy zmienna lang ma wartość pl czy en. Niestety ani metoda $_get ani $_post ani nawet $_request nie rozpoznają zawartości zmiennej lang. Moim celem jest oczywiście wynik w postaci wielojęzycznego serwisu tak jak na: http://www.polmic.pl/ Gdzie użytkownik wybiera za pomocą ikony odpowiedni język. Oto skrypt wykonujący:
W plikach lang_polish.php oraz lang_english.php zachowane są oczywiście tablice $lang[''] z wartościami dla poszczególnych wywołań z zakresu $lang[''] . Jak sprawić by właściwie rozpoznawało wybrany język? Ten post edytował atchor 24.03.2007, 20:11:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne, co mi przychodzi do głowy to starsza wersja PHP na serwerze, nie obsługująca zmiennych superglobalnych $_GET, $_POST, etc. Sprawdzałeś phpinfo()?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak, jest 4.4.3 no ale nie stanowi to przeszkod w obsludze globalnych serwera takich jak GET czy POST bo w innych skryptach obsluguje, np. przenoszenie ID
Ten post edytował atchor 25.03.2007, 10:54:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mi tu zajezdza konfliktem zmiennej $lang, bo na poczatku $lang = pl. Czyli jest zwykla zmienna, a dalej juz odwolujesz sie do tablicy. Oczywiscie jak na poczatku w pliku lang_polish.php czy lang_english.php dodasz $lang = array(); to moim zdaniem powinno być dobrze. |
|
|
![]()
|
|
swietnie, dzieki :-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:17 |